- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (05.02.2019, 19:06)
- Daniela Timofti
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Manualele şcolare vor fi cumpărate prin licitaţie. Regulamentul, publicat în Monitorul Oficial
Noile manuale şcolare vor fi cumpărate prin licitaţie, se arată în regulamentul publicat în Monitorul Oficial, precizându-se că de organizarea licitaţiei se va ocupa Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.
Urmărește
363 afișări
Manualele şcolare vor fi cumpărate prin licitaţie. Regulamentul, publicat în Monitorul Oficial
Potrivit regulamentului publicat, marţi, în Monitorul Oficial, Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că manualele şcolare vor fi cumpărate prin licitaţie.
“Organizanizarea evaluării proiectelor de manuale şcolare pentru învăţământul preuniversitar este asigurată de CNEE. În vederea evaluării proiectelor de manuale şcolare, CNEE întreprind eurmătoarele acţiuni: publică pe site-ul www.rocnee.eu lista cu disciplinele de pregătire necesară de manuale, în scopul lansării apelului pentru realizarea bazei de date cu experţi cooptaţi”, se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
De teama intensificării războiului din Ucraina, Ungaria instalează un sistem antiaerian la graniţă şi pune unele unităţi militare în alertă
Câştigătorii licitaţiei vor încheia un contract cu Ministerul Educaţiei Naţionale pe o durată de patru ani. Evaluarea calităţii ştiinţifice şi a criteriilor de conformitate a conţinutului fiecărui proiect de manual şcolar va fi realizată de cinci experţi, spune sursa citată.
“În cazuri excepţionale în care la nivel naţional nu se găsesc cinci experţi, evaluarea calităţii ştiinţifice şi didactice a conţinututlui proiectului de manual şcolar se poate realiza şi cu minim trei experţi cooptaţi”, spune documentul.
Conform regulamentului, identitatea membrilor comisiei de evaluare şi experţilor cooptaţi este confidenţială şi nu poate fi dezvăluită decât la solicitarea scrisă a instanţelor de judecată.
“Toţi experţii cooptaţi care au avut erori în activitatea desfăşurată în procesul de evaluare nu vor mai fi selectaţi în evaluările proiectelor de manuale şcolare viitoare şi nici în grupurile de lucru pentru elaborarea subiectelor pentru evaluările naţionale, bacalaureat, titularizare şi definitivare în învăţământ, pentru următorii 5 ani calendaristici”, se arată în sursa citată.
Un proiect de manual trebuie să obţină 95 de puncte din 100 pentru a trece evaluarea privind calitatea ştiinţifică. Acestea trebuie să fie aprobate şi prin ordinul Ministrului Educaţiei Naţionale.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Șoferii au OBLIGAȚIA de a semnaliza stânga, când se află în „giratoriu”? Codul Rutier dă bătăi de cap!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe