MApN, SRI şi MAI caută posibile fragmente de drone în zona porturilor ucrainene

Specialiştii din cadrul MApN, SRI şi MAI, continuă investigaţiile în proximitatea localităţii Plauru, judeţul Tulcea, în posibilele zone de incidenţă rămase de cercetat.

Urmărește
294 afișări
Imaginea articolului MApN, SRI şi MAI caută posibile fragmente de drone în zona porturilor ucrainene

MApN, SRI şi MAI caută posibile fragmente de drone în zona porturilor ucrainene

Cercetările în zonele din proximitatea porturilor ucrainene continuă, vineri, pentru identificarea posibilelor fragmente de drone căzute pe teritoriul României.

Investigaţiile echipelor mixte, formate din specialişti din cadrul MApN, SRI şi MAI, continuă în proximitatea localităţii Plauru, judeţul Tulcea, în posibilele zone de incidenţă rămase de cercetat.

MApN transmite că la prima dintre cele trei locaţii au fost identificate, în cursul zilei de joi, 25 iulie, resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2.

În ultimele 24 de ore s-au primit indicii cu privire la două posibile noi zone de incidenţă, aflate pe malul românesc al Dunării, în proximitatea localităţii Periprava. Aceste locaţii vor fi investigate, conform procedurilor, în perioada imediat următoare.

Au fost şi indicii care nu s-au confirmat, cum ar fi zona Niculiţel, despre care au existat referiri în spaţiul public în ceea ce priveşte posibile căderi de fragmente de drone. Cercetările efectuate în această zonă nu au indicat fragmente căzute.

MApN precizează că toate locaţiile identificate drept posibile zone de incidenţă se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură.

„Forţele şi mijloacele sunt angajate în cercetări pe o arie extinsă, din proximitatea infrastructurii ucrainene din porturile vizate de atacurile masive din ultimele zile, astfel încât să fie acoperite toate zonele în care ar exista posibilitatea căderii unor fragmente de drone. Ministerul Apărării Naţionale a informat şi informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea. Reiterăm, de asemenea, mesajul ferm de condamnare a atacurilor executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu normele de drept internaţional”, transmite MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici