MARŞ ANTIDROG în Bucureşti: 3.000 de elevi şi profesori au participat la manifestare, având şepci, tricouri şi baloane albe - FOTO

Aproximativ 3.000 de elevi şi profesori din Bucureşti au participat, joi, alături de specialişti şi voluntari, la marşul antidrog "În faţa drogurilor nu suntem diferiţi", organizat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Urmărește
531 afișări
Imaginea articolului MARŞ ANTIDROG în Bucureşti: 3.000 de elevi şi profesori au participat la manifestare, având şepci, tricouri şi baloane albe - FOTO

MARŞ ANTIDROG în Bucureşti: 3.000 de elevi şi profesori au participat la manifestare, având şepci, tricouri şi baloane albe - FOTO (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

Participanţii au parcurs un traseu ce a avut ca punct de plecare Parcul Izvor, mergând apoi pe bulevardele Naţiunile Unite şi Libertăţii, Calea 13 Septembrie şi strada Izvor, cu punctul de întoarcere tot în Parcul Izvor.

Elevii au purtat şepci şi tricouri albe, ducând cu ei baloane de aceeaşi culoare, dar şi pancarte cu numele liceului sau al şcolii unde învaţă ori inscripţionate cu mesaje împotriva consumului de droguri.

Înainte de începerea marşului, membri ai Consiliului Municipal al Elevilor, împreună cu specialişti din cadrul ANA, au citit o "declaraţie antidrog". De asemenea, o delegaţie a acestora s-a oprit la Senat şi la Camera Deputaţilor, pentru a înmâna declaraţia preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului.

În declaraţie, s-a propus realizarea şi promovarea unei reţele naţionale antidrog şi elaborarea unor ghiduri pentru toate instituţiile educaţionale, în vederea realizării unor proiecte de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor.

"Acest mesaj se adresează tuturor membrilor societăţii care pot oferi ajutor în rezolvarea acestei probleme, deoarece fenomenul ia amploare şi considerăm că nu mai trebuie tratat cu indiferenţă (...) De asemenea, ne exprimăm solidaritatea faţă de victimele care au căzut în capcana dependenţei de droguri, dorind să ne luăm angajamentul că vom face tot ceea ce ne stă în putinţă să remediem această situaţie cu care ne confruntăm", se arată în documentul depus în Parlament.

Manifestarea a fost organizată la nivel naţional în 41 de oraşe şi în Bucureşti, reprezentanţii ANA precizând că, din cauza condiţiilor meteo, în câteva localităţi marşul a fost amânat, însă elevii s-au întâlnit şi au citit declaraţia, pe care, ulterior, au depus-o la cabinetele primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene.

"Acest marş reprezintă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte consumul de droguri. Este o acţiune a Agenţiei Naţionale Antidrog, împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale, iar în Bucureşti am fost sprijiniţi de consiliile municipale ale elevilor. La nivelul Bucureştiului, s-au prezentat circa 3.000 de elevi şi 200 de profesori, iar în ţară, aproximativ 30.000 de elevi", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul ANA, chestorul de poliţie Sorin Oprea.

Potrivit lui Oprea, scopul campaniilor ANA este acela de a informa tinerii asupra riscurilor la care sunt supuşi în cazul consumului de droguri, deoarece acest flagel atacă, în special, segmentul tânăr al populaţiei.

"Studiile ANA indică o creştere semnificativă a consumului în special în rândul tinerilor şcolarizaţi iar vârstele sunt din ce în ce mai mici, începând chiar de la 11 ani. Sloganul campaniei are în vedere o idee care a plecat de la copii, aceştia considerând că cei care încep să consume droguri încă de tineri nu trebuie excluşi din comunităţile de elevi, nu trebuie consideraţi paria, ci au nevoie de ajutor", a precizat Sorin Oprea.

Evenimentul a avut ca obiectiv sensibilizarea opiniei publice în legătură cu riscurile şi consecinţele consumului de droguri, la care sunt expusi în mod egal tinerii, promovarea nediscriminării consumatorilor de droguri, precum şi implicarea elevilor în activităţi de prevenire a consumului de droguri.

Chestorul de poliţie Sorin Oprea a mai precizat că marşul antidrog face parte din acţiunile de prevenire a consumului de droguri, alături de proiectul "Necenzurat" şi campania naţională "Prea rebel să fii condus".

Circa o mie de elevi din Timişoara, la un marş împotriva drogurilor, purtând măşti de clovni trişti

Aproximativ o mie de elevi au participat joi, în Piaţa Operei din Timişoara, la un marş împotriva consumului de droguri, ei purtând măşti reprezentând clovni trişti şi mesaje precum "În faţa drogurilor nu suntem diferiţi".

Aproximativ o mie de elevi din şcolile din Timişoara au participat, joi, la un marş împotriva consumului de droguri, desfăşurat în Piaţa Operei din municipiu.

Purtând măşti confecţionate din hârtie, reprezentând clovni trişti, elevii au înconjurat Piaţa Operei în acordurile piesei "Muzică antidrog" a formaţiei 3SudEst. Unii dintre participanţi au avut tricouri albe pe care era inscripţionat mesajul "În faţa drogurilor nu suntem diferiţi".

Marşul de sensibilizare a opiniei publice în legătură cu riscurile şi consecinţele consumului de droguri a fost organizat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timiş, Primăria municipiului Timişoara, Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe Bază de Voluntariat "Salvo" şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş.

Evenimentul s-a derulat în cadrul programului "Să ştii mai multe, să fii mai bun!", care presupune organizarea, în săptămâna 1-5 aprilie 2013 - Şcoala Altfel, a unor activităţi educative extracurriculare şi extraşcolare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici