- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.12.2013, 12:53)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MASA DE CRĂCIUN: Cât costă meniul tradiţional de sărbători
Meniul pentru masa de Crăciun poate costa până la 500 de lei, suma fiind de cel puţin 370 de lei dacă se preferă preparate tradiţionale, în timp ce o masă mai uşoară, fără porc, scoate din buzunar minimum 220 de lei.
Urmărește
2924 afișări
MASA DE CRĂCIUN: Cât costă meniul tradiţional de sărbători (Imagine: Shutterstock)
O masă tradiţională de Crăciun - care cuprinde tobă, caltaboş, şuncă, cârnaţi, lebăr, brânză, ouă umplute, salată de boeuf, piftie de porc, sarmale, friptură, cozonac şi o prăjitură - poate costa o familie între 370 şi 500 de lei.
Astfel, pentru aperitivul tradiţional, costurile ajung până la 100 de lei, din care se pot cumpăra 500 grame de tobă (între 10 şi 15 lei), caltaboş (opt lei), şuncă (între 16 şi 20 de lei), cârnaţi (între 15 şi 30 de lei), lebăr (şapte lei) şi 200 de grame de telemea (20 de lei).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
WSJ: Rusia este suspectată de trimiterea de dispozitive incendiare în avioanele care aveau destinaţia SUA şi Canada
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
Pentru o porţie de 10 ouă umplute se adaugă 20 de lei, iar o porţie de salată boeuf poate costa până la 40 de lei (1,9 lei un kilogram de morcovi, 2 lei un kilogram de cartofi, 3,5 lei jumătate de kilogram de rădăcină de pătrunjel şi jumătate de păstârnac, 7 lei o cutie de mazăre şi între 20 şi 23 de lei un kilogram de piept de pui).
Pentru piftia de porc ar trebui alocat un buget de 30 de lei , iar sarmalele şi carnea pentru friptură adaugă în costul total 70-80 de lei.
Orice masă tradiţională de Crăciun include şi cozonac, acesta putând fi cumpărat cu 7,89 de lei, produs de o firmă românească, dar şi cu 91,25 de lei, pentru unul ceva mai mare, produs de o firmă italiană.
Dacă desertul se completează cu o prăjitură, făcută în casă sau cumpărată, costul meniului poate creşte cu 30-40 de lei.
Băutura pentru masa de Crăciun urcă şi ea costul meniului. Acesta poate, astfel, chiar să depăşească 500 de lei, având în vedere că o sticlă de pălincă se vinde la preţuri cuprinse între 38 şi 85 de lei, iar o sticlă de vin poate fi cumpărată cu sume cuprinse începând cu 10 lei.
Un meniu mai uşor poate costa între 220 şi 400 de lei, în funcţie de produsele alese şi de mărci.
Dacă un astfel de meniu cuprinde icre, acestea pot fi cumpărate cu preţuri cuprinse între doi lei, în cazul unei salate simple, şi 47 de lei, dacă se aleg icrele de somon.
Pentru brânză mozzarela se poate plăti până la 20 de lei, o bucată de caşcaval de 500 de grame costă între 20 şi 36 de lei, iar 200 de grame de bânză feta - 20 de lei. Dacă la aperitiv se adaugă şi preparat din muşchi, preţul acestuia variază între 30 de lei, în cazul celui ţigănesc, şi 67 de lei pe kilogram, dacă este ales de vită, uscat.
Dacă meniul de Crăciun include şi o salată de ţelină cu piept de pui, costul total creşte cu 26 de lei.
Pentru o porţie de piftie de curcan, cei interesaţi trebuie să scoată din buzunar 35 de lei, la care se poate adăuga o friptură de pui - între 25 şi 30 de lei.
Un cozonac şi o sticlă de vin cresc costul total al meniului, în varianta "light" a acestuia, cu o sumă între 20 şi 100 de lei.
Citeşte şi:
PROGRAMUL MAGAZINELOR de sărbători: ÎNCHIS de Crăciun şi pe 1 ianuarie. Orarul de funcţionare al magazinelor
Citeşte şi:
Programul Metrorex de Sărbători: Cum va circula metroul de Crăciun şi în noaptea de Revelion
Citeşte şi:
REPORTAJ - Singura fabrică de sarmale din ţară: Zeci de tone de sarmale făcute la Gheorgheni ajung de sărbători în Suedia, Spania sau Ungaria - FOTO
Citeşte şi:
REPORTAJ - Ofertă la pomi de Crăciun danezi: "Ia în şase rate bradul, una azi şi cinci la anul" - FOTO
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe