- Home
- Social
- (20.08.2020, 12:08)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mascaţii cu ghiozdan. Regulile pentru întoarcerea copiilor în clase
- Elevii trebuie să poarte măşti la ore, dar şi în pauze
- Accesul în şcoli se face doar cu declaraţia completată de părinţi
- Declaraţia presupune ca părintele să-şi asume că elevul este sănătos
Urmărește
1173 afișări
Elevii obligaţi să meargă la şcoală au primit un ghid – cadou de la Ministerul Sănătăţii. Nu le va face viaţa mai uşoară. Vorbim de un set de reguli fără precedent pentru invăţământul românesc.
Reguli în şcoli:
- fiecare elev are declaraţia completată de părinţi
- se poartă mască la ore şi în pauze
- se respectă distanţarea de 1 metru
- ora de sport presupune efort fizic mediu
- cursurile încep la ore diferite
- elevii nu schimbă clasa sau banca
- elevii sunt permanent supravegheaţi
- interacţiunile sunt reduse
Ghidul vine cu o listă lungă de obligaţii atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. Copilul trebuie să păstreze cel puţin 1 metru distanţă faţă de colegii lui. Nu are voie să-şi dea masca jos cât timp se află la şcoală şi nici să se mute în altă bancă. La ora de sport poate să participe, dar să nu depună prea mult efort. Va fi supravegheat în permanenţă pentru a nu interacţiona prea des cu ceilalţi.
Până să respecte toate aceste reguli, trebuie să aibă acces în şcoală. Niciun elev nu intră fără o declaraţie pe propria răspundere completată de părinţi. Practic tu trebuie să-ţi asumi că ai un copil sănătos care nu îşi pune în pericol colegii. Dacă, Doamne fereşte, e bolnav, răspunzi penal!
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
- declaraţia este constituţională, dar imorală
- de ce să o compleze un părinte al cărui copil are alergii?
- şcoala trebuie să vină cu alternative pentru anumite cazuri
Toni Neacşu, avocat: Primirea copiilor la şcoală doar în baza unei declaraţii pe proprie răspundere a părinţilor nu ridică, în principiu, probleme de constituţionalitate. Este adevărat că legea supremă garantează dreptul la educaţie, dar e la fel de adevărat că şi dreptul la sănătate al celorlalţi este garantat. De altfel, şi potrivit legislaţiei actuale, copiii bolnavi pot fi scoşi din colectiv pe perioada unui focar de rujeolă, de exemplu.
Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Părinţilor: Ministerul Sănătăţii, cu acest contract, se spală pe mâini. Pur şi simplu aruncă toată responsabilitatea pe umerii părinţilor. Dacă tu vii şi pui o hârtie în faţă, pui şi o declaraţie, care poate căpăta şi aspect penal, ceea ce mi se pare penibil. Noi devenim doctori peste noapte? Sunt de acord că părinţii trebuie să facă un triaj observaţional. Dar cât poate să observe un părinte? Sunt părinţii care poate nu îşi dau seama că propriul copil este bolnav şi îl trimite la şcoală.
Alexandru Manda, fost preşedinte al Asociaţiei de Elevi din Constanţa: Dacă nici măcar părintele nu poate interzice accesul copiiilor la şcoală, din propria sa iniţiativă, nici statul nu poate să impună părintelui să nu-şi trimită copilul la şcoală, dacă nu completează o declaraţie pe proprie răspundere, care, din punctul meu de vedere, o consider desuetă. COVID-19 în România este într-o fază de răspândire intracomunitară. Nu putem şti cine este infectat şi cine nu este infectat.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe