- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.07.2015, 17:54)
- Andrei Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Măsuri pentru deţinuţi în zile caniculare: Apă caldă mai multe ore, program redus de muncă în aer liber
Penitenciarele trebuie să prelungească programul de apă caldă în penitenciare în zilele caniculare, să verifice periodic apa potabilă şi să reducă numărul orelor în care deţinuţii sunt scoşi la muncă în aer liber atunci când sunt temperaturi foarte mari.
Urmărește
439 afișări
Măsuri pentru deţinuţi în zile caniculare: Apă caldă mai multe ore, program redus de muncă în aer liber (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)
Administraţia Naţională a Penitenciarelor arată, într-un răspuns transmis la solicitarea agenţiei MEDIAFAX, că s-a dispus, conform prevederilor legale, ca la nivelul tuturor penitenciarelor să fie luate măsuri speciale în zilele în care temperatura la sol depăşeşte 37 de grade Celsius.
În zilele caniculare, perioada alocată activităţilor în aer liber ale deţinuţilor este prelungită, însă, după ora 11.00, "în timpul orelor de maximă intensitate calorică", deţinuţii sunt adăpostiţi "în locuri umbrite şi ventilate".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR alege datele votului. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Programul de apă caldă este prelungit, apa potabilă este asigurată permanent, iar calitatea acesteia este verificată periodic, deoarece în zilele cu temperaturi ridicate, în apa de băut se pot dezvolta microorganisme periculoase pentru sănătatea oamenilor.
Deţinuţii în vârstă sau cunoscuţi cu boli cronice sunt monitorizaţi de medicii din sistemul penitanciar, iar tratamentul acestora trebuie adaptat la temperaturile ridicate.
În acelaşi timp, programul deţinuţilor scoşi la muncă trebuie redus, iar angajatorii trebuie să asigure apă de băut şi echipamentul de protecţie necesar în astfel de situaţii.
Potrivit ANP, au fost luate măsuri speciale şi pentru respectarea condiţiilor referitoare la depozitarea alimentelor, prepararea, transportul şi servirea hranei şi s-a stabilit un program continuu de aerisire şi ventilaţie a celulelor şi spaţiilor închise în care deţinuţii desfăşoară activităţi.
În sistemul penitenciar sunt 33 de penitenciare, două centre educative, trei centre de detenţie şi şase penitenciare spital.
Vremea se menţine caniculară, luni şi marţi, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum şi în sudul Moldovei. Temperaturile maxime ating frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală depăşeşte pragul critic de 80 de unităţi.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Duşuri în centrul Capitalei şi la intrările în parcurile Cişmigiu şi Herăstrău, în zilele caniculare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe