Mediafax Talks-Health Conferences: Bolnavul cu epilepsie - tehnici terapeutice şi integrare socială

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu şi preşedintele CNAS, Gheorghe Radu Ţibichi, vor discuta cu specialişti de top în neurologie şi decidenţi din administraţie şi din domeniul medical despre situaţia şi problemele bolnavului cu epilepsie, la o conferinţă "Mediafax Talks - Health Conferences".

Urmărește
195 afișări
Imaginea articolului Mediafax Talks-Health Conferences: Bolnavul cu epilepsie - tehnici terapeutice şi integrare socială

Mediafax Talks-Health Conferences: Bolnavul cu epilepsie - tehnici terapeutice şi integrare socială

Conferinţa din seria "Mediafax Talks – Health Conferences" va avea loc marţi, 15 aprilie, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Sala Amfiteatru, începând cu ora 9.30, tema fiind "Bolnavul cu epilepsie - de la integrarea socială la accesul la tehnici terapeutice noi".

Alături de ministrul Bănicioiu şi preşedintele CNAS, Gheorghe Radu Ţibichi, la conferinţă vor fi prezenţi următorii lectori:

  • Prof. Dr. Ovidiu Băjenaru - Preşedintele Societăţii de Neurologie din România,

  • Dr. Ioana Mîndruţă - Coordonator în cadrul Programului Naţional de Epilepsie Farmacorezistentă şi Boli Rare,

  • Vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Neurofiziologie Clinică,

  • Vasile Cepoi - Consilier pe probleme de sănătate în cadrul Guvernului,

  • Prof. Dr. Mircea Gorgan - Preşedintele Societăţii Române de Neurochirurgie,

  • Ileana Ştefan - Asociaţia Pacienţilor cu Epilepsie din România (ASPERO),

  • Adela Chirică - Preşedintele Asociaţiei pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare,

  • Marius Savu - Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM),

  • Gheorghe Iana – Preşedinte - Director General CASMB,

  • Codrin Scutaru - Secretar de Stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi

  • Prof. Dr. Eugenia Naghi - Preşedintele Societăţii Române de Medicina Muncii.

Şase milioane de europeni şi peste 70 de milioane de oameni la nivel mondial suferă de epilepsie, aceasta fiind cea mai frecventă tulburare neurologică gravă. Epilepsia poate să apară la orice vârstă, însă cel mai frecvent este diagnosticată fie la vârste foarte mici, fie după 65 de ani. Există şi un prag intermediar, în care epilepsia apare la oameni tineri, complicându-le astfel nu doar sănătatea, ci şi viaţa socio-profesională.

În România sunt luaţi în evidenţele medicilor aproximativ 200.000 de pacienţi cu epilepsie, conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Specialiştii din ţara noastră estimează însă că numărul acestora ar fi mult mai mare, între 300.000 şi 500.000 de români suferind în realitate de epilepsie. Teama de a nu fi angajaţi sau de a rămâne fără serviciu şi teama de a fi marginalizaţi de către societate îi determină pe cei mai mulţi dintre cei bolnavi să-şi ascundă pe cât posibil prezenţa afecţiunii. Pe lângă acestea, pacienţii cu epilepsie se confruntă şi cu problema accesului la tehnici terapeutice adecvate: 3 din 10 pacienţi nu îşi pot controla afecţiunea, întrucât unele forme ale bolii sunt rezistente şi necesită altfel de intervenţii sau tratamente adecvate.

La "Mediafax Talks - Health Conferences" vor fi abordate mai multe subiecte care privesc problematica bolnavului cu epilepsie din România cum ar fi: strategia Ministerului Sănătăţii privind accesul pacienţilor cu epilepsie la tratamente de ultimă generaţie şi la informaţii noi despre progresul cercetării în acest domeniu; medicina muncii - posibilităţi de modificare pentru incluziunea şi monitorizarea angajatului cu epilepsie; stabilirea diagnosticului, urmărirea pacientului şi implicarea medicului de familie în monitorizarea bolnavului cu epilepsie.

Toate aceste teme de discuţie vizează soluţionarea problemelor privind numărul de centre specializate pentru explorarea şi tratarea epilepsiei, asigurarea unui acces mai larg al pacienţilor la investigaţii specifice şi la soluţii de tratament de ultimă generaţie, educarea membrilor societăţii în vederea integrării bolnavilor în societate şi reducerea sentimentului de stigmatizare şi, nu în ultimul rând, educarea bolnavilor pentru a accepta diagnosticul şi tratamentul.

Conferinţa este organizată de Agenţia de presă Mediafax, în parteneriat cu Societatea de Neurologie din România.

Evenimentul va reuni circa 100 de participanţi din domeniul sǎnǎtǎţii, dar şi din domenii conexe, astfel: reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, CNAS, Colegiului Medicilor din România, reprezentanţi din domeniul asigurărilor medicale, directori de spitale, medici neurologi, medici de familie, reprezentanţi ai organizaţiilor de pacienţi, precum şi presă generalistă şi de specialitate.

Evenimentul beneficiază de sprijinul GSK Romania http://gsk.ro/home.aspx

Mai multe detalii despre agenda evenimentului "Mediafax Talks – Health Conferences" şi înscrierile pentru participare le puteţi găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/category/epilepsie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici