- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.08.2018, 15:53)
- Daniela Timofti
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medic: Înţepăturile insectei tigrul de platan nu au efecte negative asupra sănătăţii omului
Înţepăturile tigrului de platan, o insectă care s-a dezvoltat din cauza căldurii şi a plantării de platani, nu au efecte negative asupra sănătăţii omului susţin medicii. Primăria Capitalei a desfăşurat o campanie de stropire împotriva dăunătorilor, însă din cauza ploilor acestea nu au avut efect.
Urmărește
2051 afișări
Medic: Înţepăturile insectei tigrul de platan nu au efecte negative asupra sănătăţii omului
”Bucureştiul se confruntă cu aceste insecte micuţe denumite tigri de platan. Fac parte din familia ploşniţelor, au dimensiuni de la 3 la 5 mm. (...) Nu s-au constatat îmbolnăviri ale omului în urma înţepăturilor tigrilor de platan. Nu e o situaţie similară cu cele a căpuşelor sau ţânţarilor. (...) La om produc o muşcătură care se manifestă printr-o mică pată roşie, însoţită de mâncărime, iar uneori durere sau bubiţe. Senzaţia de mâncărime poate dura câteva zile şi poate fi foarte intensă, în special la copii”, a spus, pentru MEDIAFAX, dermatologul Mihaela Leventer.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
De asemenea, medicul mai precizează că senzaţia de mâncărime apărută în urma înţepăturii acestei insecte poate fi ameliorată folosind o compresă.
„Dacă senzaţia de mâncărime este puternică, se poate aplica o compresă rece sau o mixtură mentolată. Sunt şi produse medicale de tip cremă sau antiinflamatoare, care pot fi aplicate pe zona respectivă şi reduc senzaţia de mâncărime. Pacienţii alergici pot avea manifestări mai vizibile, mai intense. În această situaţie, se administrează tratamente antialergice şi tratamente local, dacă este cazul”, a mai adăugat medicul.
Insectele au devenit supărătoare pentru bucureşteni, mai ales pentru că numărul lor a crescut foarte mult în ultima perioadă.
"Au fost aduşi mulţi platani în ultimul timp, iar odată cu ei au venit şi dăunătorii. Până acum 4-5 ani în Bucureşti nu existau aceşti dăunători. Anul acesta, fiind un an cu ploi multe şi temperaturi medii, au venit foarte mulţi. Nu este periculoasă, oamenii se sperie mai mult când o simt pe mână, nu ciupeşte, este o insectă care se hrăneşte exclusiv cu seva platanului”, a declarat pentru MEDIAFAX, Tudorel Popa, şeful Serviciului de Protecţie a Plantelor din cadrul Primăriei Capitalei.
Încă de la începutul verii, Primăria Municipiului Bucureşti a realizat mai multe campanii de stropire, pentru eradicarea acestor dăunători, însă din cauza ploilor acestea nu au avut efect.
”S-au făcut tratamente cât s-a putut. De vreo două săptămâni nu prea mai facem că a plouat, iar pe timpul ploii tratamentul nu are efect. De luni, am început din nou. Asupra copacilor au efecte negative. Se hrănesc cu seva de pe frunze. Se înmulţesc în special în zona parcurilor. În urma tratamentelor aplicate, ei îşi caută loc de retragere şi de aceea pleacă spre locuri luminoase, cum ar fi casele”, a adăugat Tudorel Popa.
Citeşte şi: DNA clasează acuzaţiile aduse fostului şef ANAF, Gelu Diaconu, în dosarul ce viza fapte de corupţie privind fondurile europene destinate romilor
Citeşte şi: Apel al şefului CJ Constanţa la oameni să conştientizeze pericolul pe care îl reprezintă pesta porcină
Citeşte şi: Ministerul Sănătăţii vrea să înfiinţeze două noi comisii: De bioetică şi pentru servicii digitale
Citeşte şi: Şeful Spitalului Craiova a început să amenajeze în curtea unităţii un bazin cu peşti. Consiliul Judeţean l-a oprit | FOTO
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Apel al şefului CJ Constanţa la oameni să conştientizeze pericolul pe care îl reprezintă pesta porcină
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe