- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (16.06.2014, 14:04)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medic: Naşterile au ajuns în 2013 la cel mai mic nivel de după al Doilea Război Mondial
Naşterile au ajuns în 2013 la cel mai mic nivel de după al Doilea Război Mondial, acesta fiind unul dintre motivele pentru care Ministerul Sănătăţii trebuie să reia programul de fertilizare in vitro, prin care au fost aduşi pe lume peste 350 de copii, a declarat profesorul dr. Radu Vlădăreanu.
Urmărește
442 afișări
Medic: Naşterile au ajuns în 2013 la cel mai mic nivel de după al Doilea Război Mondial (Imagine: Shutterstock)
"O problemă gravă a României este rata tot mai scăzută a natalităţii. În 2013 s-au născut cei mai puţini copii după al Doilea Război Mondial. A fost programul gratuit de fertilizare in vitro şi transfer embrionar al Ministerului Sănătăţii, prin care au fost aduşi pe lume 350 de copii, cu un milion de euro, adică echivalentul a jumătate de kilometru de autostradă. Programul de fertilizare in vitro (FIV) trebuie reluat. Am semnalat problema accesibilităţii la acest program, respectiv să nu coste, pentru că sunt nişte sume foarte importante pe care multă lume nu le poate suporta", a declarat preşedintele Asociaţiei Române de Reproducere Umană (ARRU), profesor dr. Radu Vlădăreanu, care a participat, la Salonic, la Congresului ştiintific organizat de Asociaţia Elenă pentru Medicina Reproductivă, cu tema "Noutăţile tehnicii în medicina reproductivă".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord cu decizia CCR de renumărare a voturilor? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ ALEPH NEWS – MEDIAFAX – ZIARUL FINANCIAR
-
Zelenski sugerează o posibilă încetare a conflictului în schimbul aderării la NATO
-
Curtea Constituţională a României se pronunţă luni pe anularea turului 1 al alegerilor prezidenţiale
-
Olandezii de la Damen ies din acţionariatul şantierului naval din Mangalia
Profesorul Vlădăreanu a spus că incidenţa infertilităţii nu este diferită în România faţă de alte state din Europa.
"Ceea ce putem spune este aceea că acum infertilitatea este mai bine diagnosticată, nu cred că în creştere. Multe cupluri nu sunt infertile, dar nu mai au răbdare să vadă dacă ajung la fertilitate naturală", a adăugat Radu Vlădăreanu.
Întrebat care pot fi cauzele infertilităţii, preşedintele Asociaţiei Române de Reproducere Umană a spus că "acestea sunt şi masculine şi feminine", precizând că tehnicile de tratament au progresat foarte mult.
Vlădăreanu a ţinut să menţioneze că în România sunt prea puţine centre pentru fertilizare in vitro.
"Probabil nu a fost o politică naţională de a dezvolta aceste centre. Apoi, în aceste centre, costurile sunt probabil prea mari pentru majoritatea cuplurilor. România face de ani mulţi fertilizare in vitro, dar nu în masă, adică, aşa cum am menţionat, doar în câteva centre", a mai spus profesorul Vlădăreanu.
Ministerul Sănătăţii a lansat în 2011, în premieră, Programul de fertilizare in vitro şi transfer embrionar. Bugetul programului a fost de patru milioane de lei, Ministerul Sănătăţii susţinând financiar o singură procedură de fertilizare in vitro petnru fiecare cuplu, în două etape: 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară, recoltarea spermei şi procesarea acesteia, inseminarea ovocitelor, transferul embrionar) şi 1.230 de lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Este o obligație ca de fiecare 1 Decembrie să ne redeșteptăm, să ne întrebăm cine suntem, să ne uităm în urmă, să ne uităm înainte, să ne căutăm liderii. Nu pot exista lideri fără popoare puternice
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Ai câștigat. Ai desființat Democrativa. Pe 1 și pe 8 Decembrie, dacă nu ți-e frică, le-o dai în vot!
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
PROSPORT.RO
Localitatea din România în care toți angajații primăriei sunt rude. Culmea, toți sunt în concediu!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe