- Home
- Social
- PITEŞTI, (24.09.2013, 10:43)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medic psihiatru acuzat de neglijenţă de către familia unui tânăr care a murit după tratament
Familia unui tânăr de 32 de ani din Piteşti care suferea de tulburare paranoidă acută a murit la Piteşti, iar familia acestuia îl acuză de neglijenţă pe medicul psihiatru care îl îngrijea, susţinând că bărbatul ar fi murit în urma unei injecţii pe care o făcea periodic.
Urmărește
872 afișări
Medic psihiatru acuzat de neglijenţă de către familia unui tânăr care a murit după tratament (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)
Tânărul, Alin George Niţescu, urma de un an şi jumătate un tratament pshiatric, fiind în îngrijirea medicului Ramona Herişanu, care lucra la clinica privată "Dr. Irimia" din Piteşti.
Familia bărbatului susţine că tratamentul consta în administrarea unei injecţii şi că tânărul ar fi murit în urma administrării unei astfel de doze, care i-ar fi provocat coma.
"Am remarcat că în urma acestor supradoze fiul meu dormea peste 24 de ore în prima zi, când se făcea injecţia, iar în timpul primelor două săptămâni de după injecţie dormea mai mult ca de obicei, revenindu-şi în ultimele două săptămâni ale lunii. Deşi i-am adus acest fapt la cunoştinţa medicului Herişanu Ramona de mai multe ori, fie eu, fie soţia, dânsa ne-a spus că acesta este comportamentul normal şi că nu avem de ce să ne facem griji", afirmă Viorel Niţescu, tatăl tânărului decedat, într-o scrisoare adresată ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi Colegiului Medicilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
La rândul său, Doru Niţescu, fratele bărbatului decedat, spune că imediat după injecţie tânărului i-a crescut tensiunea şi a adormit, iar medicul, în loc să cheme o ambulanţă, i-ar fi administrat alte injecţii şi perfuzii.
"Pe prospectul acestui medicament scria că în cazul în care injecţia era făcută prea aproape de vasele de sânge, iar substanţa intra în circuitul sanguin prea repede sau în cantităţi prea mari, pacientul putea avea stări fie de somnoloneţă, fie de agitaţie. Imediat după administrarea injecţiei, fratele meu a făcut tensiune foarte mare şi a adormit. În loc să cheme de urgenţă salvarea, medicul l-a forţat să bea 1,5 litri de apă şi i-a administrat alte injectii şi perfuzii. A urmat o prioadă în care fratele meu a avut convulsii şi o stare apropiată de delir, vorbind aproape în continuu şi fiind cuprins de o stare de sughiţ. Medicul Herişanu a încercat să îi pună la braţ o perfuzie, dar din cauza stării de agitaţie această procedură nu a reuşit. Atunci a hotărât administrarea unei injecţii cu Diazepam. În final a adormit şi a intrat în comă, vomitând în somn suc gastric. Abia după două ore de agonie, alarmată de posibilitatea ca sucul gastric să fie inhalat, medicul psihiatru a chemat ambulanţa şi, fără să-l însoţească, l-a expediat la Spitalul Judeţean Pitreşti, unde medicii nu au mai avut ce-i face şi l-au declarat decedat a doua zi", afirmă Doru Niţescu.
De asemenea, familia tânărului susţine că Poliţia, anunţată în acest caz, ar trena aflarea cauzei decesului.
Doru Niţescu susţine că tatălui său, care a fost la Poliţie, i s-ar fi spus că analizele toxicologice pot dura şi un an întrucât costă 900 de lei, iar Poliţia nu are bani pentru a le plăti.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Dănuţ Dinu, spune că Poliţia nu se poate pronunţa în acest caz până când nu va intra în posesia actului medico-legal privind cauza decesului.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe