- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.01.2015, 17:38)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medic român în Marea Britanie: Nu există şpagă, dar banii dictează tratamentul
Medicul Gabriela Badea, rezident în Marea Britanie, spune că acolo are stabilitate financiară şi lucrează într-un sistem medical consolidat, unde nu există noţiunea de şapgă sau pile, dar că tot acolo resursele financiare dictează necesitatea unui tratament sau a trimiterii la un specialist.
Urmărește
719 afișări
Medic român în Marea Britanie: Nu există şpagă, dar banii dictează tratamentul (Imagine: Shutterstock)
Gabriela Badea a participat la un workshop privind migraţia medicilor, organizat la Iaşi, transmite Colegiul Medicilor din România.
Ea şi-a început activitatea în 2007 în Marea Britanie, imediat după susţinerea examenului de licenţă, şi a parcurs toate etapele trainingului, urmând ca în aprilie 2015 să termine rezidenţiatul pe specializarea medicină generală.
La workshop, Badea a enumerat atât avantajele pe care le are în Marea Britanie, cât şi dezavantajele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Astfel, printre avantaje se numără stabilitatea financiară, dezvoltarea profesională şi personală, posibilitatea de a lucra într-un sistem medical consolidat şi care oferă multe oportunităţi şi sistemul de training.
Ea a mai apreciat că în sistemul britanic există reguli bine stabilite în legătură cu actul medical şi conduita profesională, menţionând şi că medicii formatori urmăresc îndeaproape evoluţia rezidenţilor şi sunt implicaţi în dezvoltarea lor profesională.
Pe de altă parte, în acest sistem este greu de intrat în programul de rezidenţiat, anumite specialităţi sunt foarte competitive şi mulţi medici care vin din străinătate încep să lucreze pe poziţii denumite neoficial "service provision".
Totodată, de multe ori, meseria de doctor implică şi rezolvarea problemelor sociale ale pacientului.
"Resursele financiare dictează necesitatea unui tratament sau de trimitere la specialist", a spus Badea.
Tot la capitolul dezavantaje, ea a mai menţionat costul asigurării de malpraxis, spunând că, spre exemplu, un medic de familie cu normă întreagă plăteşte 8.000 de lire pe an.
La final, Badea a spus că vrea să se întoarcă în România, motivând că "acasă este în România".
Fenomentul migraţiei medicilor români a luat amploare, astfel că, în ultimii şapte ani, 16.500 de doctori au plecat din România. Dar deficitul de medici la nivelul Uniunii Europene este şi el mare şi depăşeşte cifra de 150.000, potrivit Colegiului Medicilor din România.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe