Merkel începe un turneu de două zile în Balcani, în contextul crizei din Grecia

Angela Merkel începe miercuri un turneu de două zile în Balcani, în cadrul căruia urmează să viziteze trei ţări ale căror ambiţii de a adera la Uniunea Europeană (UE) au fost complicate de criza greacă şi de rivalităţile dintre ele, relatează Associated Press în pagina electronică.

1027 afișări
Imaginea articolului Merkel începe un turneu de două zile în Balcani, în contextul crizei din Grecia

Angela Merkel (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Cancelarul german - cel mai influent, respectat şi temut politician occidendat în Balcani - urmează să viziteze Albania, Serbia şi Bosnia.

Toate cele trei state şi-au exprimat dorinţa de a adera la UE, însă, în urma crizei din Grecia, Merkel şi alţi lideri UE sunt susceptibili să impună condiţii mai dure în acceptarea ţărilor cu economii în dificultate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici