Mesajul unor diplomaţi cu ocazia Bucharest Pride 2024: Mai sunt multe de făcut la nivel mondial şi în România

Recunoaştem paşii făcuţi către realizarea egalităţii depline pentru persoanele LGBTQ+, dar şi faptul că mai sunt multe de făcut la nivel mondial şi în România, se arată într-o declaraţie comună semnată de mai mulţi ambasadori în România, făcută cu ocazia Bucharest Pride 2024.

Urmărește
544 afișări
Imaginea articolului Mesajul unor diplomaţi cu ocazia Bucharest Pride 2024: Mai sunt multe de făcut la nivel mondial şi în România

Mesajul unor diplomaţi cu ocazia Bucharest Pride 2024: Mai sunt multe de făcut la nivel mondial şi în România

„Cu ocazia celei de-a 19-a ediţii, noi, membrii misiunilor diplomatice şi ai organizaţiilor internaţionale din Bucureşti, ne exprimăm public sprijinul pentru Bucharest Pride 2024. Acest eveniment celebrează diversitatea, vizibilitatea, rezilienţa şi demnitatea comunităţii LGBTIQ+ din România. Fie în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Oradea sau Timişoara, marşurile Pride sunt parte a angajamentului nostru faţă de egalitate şi diversitate. Dorim să ne exprimăm aprecierea faţă de organizatori, voluntari şi participanţi pentru munca şi dedicarea lor în apărarea şi promovarea drepturilor omului pentru toţi”, se arată în declaraţia comună.

Semnatarii susţin că principiile egalităţii, nediscriminării şi drepturilor omului pentru toţi, indiferent de orientarea lor sexuală, identitatea de gen sau caracteristicile sexuale, trebuie respectate, promovate şi protejate în întreaga lume. Acestea fac parte din valorile noastre fundamentale şi le vom apăra acasă şi la nivel global, se arată în declaraţie.

„Susţinem cu fermitate comunitatea LGBTIQ+ din România în demersul său de a obţine drepturi egale, în conformitate cu legislaţia internaţională şi europeană privind drepturile omului şi cu principiul drepturilor universale ale omului. Drepturile LGBTIQ+ au fost susţinute în mod repetat prin hotărâri ale Curţii Europene a Drepturilor Omului şi ale Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Aceste hotărâri sunt obligatorii pentru statul român şi trebuie puse în aplicare. Aceasta include măsuri eficiente de combatere a infracţiunilor motivate de ură, protecţie juridică pentru familiile homosexuale şi o procedură legală transparentă, coerentă şi accesibilă de recunoaştere a genului pentru persoanele transgender. România va beneficia de asigurarea faptului că toate persoanele se bucură de protecţia deplină a legii, în conformitate cu standardele internaţionale privind drepturile omului. Recunoaştem paşii făcuţi către realizarea egalităţii depline pentru persoanele LGBTIQ+, dar şi faptul că mai sunt multe de făcut la nivel mondial şi în România. Vom continua să colaborăm cu autorităţile române şi cu societatea civilă pentru a ne asigura că toate persoanele sunt tratate cu demnitate şi respect”, se mai spune în declaraţie.

Documentul este semnat, printre alţii, de ambasadele Australiei, Austriei, Belgiei, Marii Britanii, Cehiei, Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Greciei, Ţărilor de Jos, Norvegiei, Portugaliei, Slovaciei, Spaniei, Suediei, Sloveniei, Statelor Unite şi de Comisia Europeană în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici