- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.04.2016, 17:16)
- Ioana Nicolescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Mii de persoane au stat la coadă la Poliţia Capitalei, după ce MAI a deschis angajările - VIDEO
Peste 2.200 de persoane s-au înscris pe cele 200 de posturi de agenţi de poliţie scoase la concurs de MAI, iar candidaţii spun că şi-au depus dosarele în ideea că la stat, drepturile angajaţilor sunt respectate, contractele de muncă sunt "pe bune", iar siguranţa job-ului este foarte atrăgătoare.
Urmărește
2510 afișări
Peste 2.200 de persoane s-au înscris, până vineri după-amiază, pe cele 200 de posturi de agenţi scoase la concurs de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Majoritatea candidaţilor sunt tineri cu vârste cuprinse între 20-35 de ani, care au terminat facultatea în cu totul alte domenii, iar unii din ei au venit special din străinătate pentru admitere. Bogdan, spre exemplu, a venit din Danemarca să-şi depună dosarul la admitere fiindcă vrea să se întoarcă în ţară împreună cu familia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
"Suntem plecaţi de trei ani, eu muncesc acolo în servicii (agricultură şi comerţ), însă mi-e dor de ţară, şi mie şi soţiei. Avem două fete, una s-a născut aici, în România, şi cea mică în Danemarca. Deşi este o civilizaţie remarcabilă, traiul este foarte scump acolo, şi în comparaţie cu Anglia sau cu alte ţări occidentale, societatea daneză nu este la fel de deschisă faţă de imigranţii din estul Europei, suntem doar 19.000 acolo. În Anglia se simte multiculturalitatea, spre exemplu. Personal, mie mi-e dor de ţara mea, de familia de aici, nicăieri nu e ca acasă, aş vrea să mă pot întoarce şi dacă reuşesc să mă angajez aici, ne stabilim definitiv înapoi în România", a povestit Bogdan pentru MEDIAFAX.
Originar din Iaşi, el a studiat la Politehnică, însă a muncit din primii ani de facultate şi nu a mai apucat să-şi finalizeze studiile din cauza programului de muncă. În urmă cu trei ani a aplicat, printr-o firmă de recrutare, pentru un job în Danemarca şi povesteşte că atunci a fost prima dată când a ieşit din ţară. Contactul cu civilizaţia occidentală se vede în felul mult mai relaxat de a vorbi şi în atitudinea care exprimă bunăvoinţă. Totuşi, Bogdan spune că este emoţionat. "Nu am crezut că am emoţii, dar ştiind acum că de asta depinde întoarcerea mea şi a familiei în România şi văzând câţi candidaţi sunt, mi-e teamă că nu am nicio şansă", a spus el vizibil emoţionat.
Dacă pentru un român din diaspora, miza acestui concurs este întoarcerea acasă, pentru românii de aici, miza este statutul de poliţist şi faptul că faţă de mediul privat, la stat se respectă contractele de muncă, perioada concediilor, liberele legale, etc. Practic, sunt lucrurile normale pe care şi le doreşte orice angajat, să i se respecte drepturile din legislaţia muncii. "M-am gândit că faţă de angajatorii din privat, care nu-ţi oferă o carte de muncă la salariu normal, la stat sunt multe lucruri pe care le avem de câştigat, contractele de muncă sunt pe bune, ceea ce la noi în ţară nu prea se întâmplă. În plus, de când eram mic am vrut să fac dreptate acolo unde e nevoie", a povestit un candidat.
Printre tinerii care s-au înghesuit la coada de la Poliţia Capitalei sunt şi multe fete. O tânără de 30 de ani care a terminat Facultatea de Protecţia Consumatorilor a venit să-şi depună dosarul fiindcă a vrut să încerce să-şi schimbe domeniul în care lucrează.
Două sute de posturi de agenţi de poliţie au fost scoase la concurs de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), dintre care 194 pentru civili iar şase pentru reîncadraţi, "Se poate înscrie oricine care are cursurile unui liceu şi examenul de bacalaureat promovat, care deţine un permis de conducere. Am avut persoane chiar şi de peste 50 de ani care s-au înscris la concurs", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Bogdan Ghebaur.
Candidaţii vor susţine şi un examen scris pe data de 14 mai, la Poliţia Capitalei iar cei care promovează nu vor putea să părăsească postul pentru o perioadă de trei ani.
Înălţimea este o criteriu pe baza căruia un participant la concurs poate fi eliminat. Astfel că bărbaţii trebuie să aibă o înălţime de ,minim 1,65 de centimetri iar femeile de 1,60 de centimetri.
Pentru posturile de la nivelul Poliţiei Capitalei, candidaţii care vor promova examenele îşi vor putea alege secţia de poliţie la care vor să-şi desfăşoare activitatea.
Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a demarat de vineri, 1 aprilie, procedura de încadrare prin concurs a 1.900 de posturi de agent ordine publică, la nivel naţional, dintre care 46 de posturi prin reîncadrare iar restul din sursă externă. Înscrieri se fac în perioada 1- 8 aprilie, au declarat pentru Mediafax oficiali din cadrul IGPR.
Potrivit Poliţiei Române, după 8 aprilie, atunci când este ultima zi de înscrieri, la nivelul fiecărui judeţ va fi afişat calendarul probelor eliminatorii. Cei care vor să se angajeze vor avea de susţinut, pentru început, proba medicală, examenul psihologic şi proba sportivă, toate aceste fiind eliminatorii, pentru probe neexistând limită de vârstă pentru cei care vor să se înscrie.Pentru posturile de agenţi de ordine publică în mediul rural, cei promovaţi vor fi selectaţi în funcţie de opţiunile lor, dar şi de nevoile din teren, anunţă reprezentanţii IGPR.
Citeşte şi: Prahova: 700 de candidaţi pe 46 de posturi de poliţist; printre candidaţi, şi un bărbat de 66 de ani - VIDEO
Citeşte şi: Patriarhia: Opţiunea politică a preotului va fi exprimată doar prin votul personal secret
Citește pe alephnews.ro: Cheltuielile pentru încoronare regelui Charles au fost dezvăluite. Cât plătește Marea Britanie pentru monarhie
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe