- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mii de transportatori vor protesta, miercuri şi joi, în faţa Guvernului
Peste 11.000 de transportatori vor protesta, miercuri şi joi, între orele 10:00 şi 15:00, în faţa sediului Executivului, solicitând o hotărâre de guvern prin care firmele de transport neautorizate să fie amendate, prelungirea autorizaţiilor până în 2016 şi o lege unică a transporturilor.
Mii de transportatori vor protesta, miercuri şi joi, în faţa Guvernului (Imagine din arhivă; Thomas Dan/Mediafax Foto)
"Noi am dorit să facem grevă în perioada 24-26 martie, dar nu ni s-a dat autorizaţie din cauza unei târg de mirese care va avea loc în Piaţa Constituţiei", a declarat preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu.
La miting vor participa 1.500 de autocare şi autobuze, 600 de maşini ale şcolilor de şoferi şi 10.000 de taxiuri, care se vor alinia pe bulevardul Kiseleff de la Muzeul Antipa la Piaţa Presei Libere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Politruco-securiștii de la Putere nu cred că nu-i mai crezi. Pe 4 și 18 mai, să le-o dai în vot!
-
Predoiu s-a întâlnit cu sindicaliştii în contextul protestelor privind „Ordonanţa Trenuleţ”
-
Mediatorii americani şi arabi au progrese în negocierile de pace din Gaza, nu încă un acord
-
Zelenski face apel la trupele occidentale pentru a „forţa Rusia să facă pace”
"Între orele 10:00 şi 12:00 şoferii îşi vor parca maşinile şi de la 12:00 la 15:00 ne vom strânge în faţa Guvernului", a menţionat preşedintele COTAR.
El a adăugat că secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Eusebiu Pistru, directorul general al Autorităţii Rutiere Română, Iancu Crăciunoiu, şi directorul Direcţiei Generale de Transporturi Rutiere din cadrul ministerului de resort, Sorin Sârbu, reprezintă un grup de interese pentru firmele de transport neautorizate.
Transportatorii neautorizaţi aduc pierderi anuale la buget de 300 milioane de euro, prin neimpozitarea activităţii.
"Din 15 mai 2009, vrem să aducem la cunoştinţa ministerului frauda din sectorul transporturilor şi singurul răspuns l-am primit de la Sorin Sârbu că urmează să fim chemaţi la discuţii", a precizat, în cadrul unei conferinţe, Ştefănescu.
Referitor la comunicatul Ministerului Transporturilor de la sfârşitul săptămânii trecute prin care se precizează că membrii COTAR nu au confirmat invitaţia în perioada 18-19 martie, la Braşov, la o conferinţă la care vor participa reprezentanţii MTI, Autorităţii Rutiere Române, Ministerului de Interne şi ai Ministerului de Finanţe, Ştefănescu a precizat că nu a primit nicio invitaţie.
"Membrii COTAR nu au invitaţi la Braşov, iar ordinea de zi este identică cu cea pe care am avut-o noi la o şedinţă, tot în Braşov, în urmă cu o lună", a adăugat Ştefănescu.
Reprezentantul COTAR a dat ca exemplu de firmă neautorizată compania de taxi Modern din Bucureşti.
Licenţele de transport se acordă în prezent pe o perioadă de trei ani şi vor expira în 2011.
"Iniţial, licenţa se acorda pe o perioadă de cinci ani, apoi au redus-o la trei ani, iar acum reprezentanţii Ministerului Transporturilor s-au dus la firme mici din ţară pentru a lua semnături în vederea reducerii la doi ani. Noi avem leasing-uri pe perioade de trei-patru ani", a explicat Ştefănescu.
COTAR reprezintă toate firmele de taxi din ţară, 70% din şcolile de şoferi, 70% din firmele care efectuează transport de persoane şi 25% de marfă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO