Militarul Laurenţiu Chiru, mort în accidentul aviatic din Bacău, considerat un om deosebit, care îşi iubea meseria

Maistrul militar Laurenţiu Chiru, mort în accidentul aviatic din judeţul Bacău, era din oraşul Titu, judeţul Dâmboviţa, el fiind considerat de către vecini un "tânăr deosebit", căruia îi plăcea mult meseria şi căruia îi făceau adesea semn cu mâna când zbura cu elicopterul în zonă.

Urmărește
1122 afișări
Imaginea articolului Militarul Laurenţiu Chiru, mort în accidentul aviatic din Bacău, considerat un om deosebit, care îşi iubea meseria

Militarul Laurenţiu Chiru, mort în accidentul aviatic din Bacău, considerat un om deosebit, care îşi iubea meseria (Imagine: Liviu Maftei/ Mediafax Foto)

Maistrul militar Laurenţiu Chiru avea 33 de ani, era necăsătorit şi avea funcţia de mecanic.

El va fi înmormântat în oraşul Titu, unde locuieşte familia lui.

Vecinii militarului spun că acesta era un "tânăr deosebit" şi "respectuos", căruia îi plăcea meseria.

Ei mai spun că mama lui Laurenţiu întotdeauna îi spunea să aibă grijă şi îl suna de fiecare dată când auzea că a avut loc vreun accident aviatic.

"A fost un tânăr deosebit şi respectat. Nu vreau să mă gândesc. Nu mi-a venit să cred. Familia este deosebită şi el la fel. Îmi pare foarte rău. Ce respectuos era, nu-mi vine să cred că s-a abătut asemenea nenorocire asupra acestei familii. Nu ştiu cum a putut tatăl lui să mai plece pe drum aseară. Era desfigurat. Îi plăcea atât de mult meseria. Mama lui tot timpul avea o frică, mai ales de când au început să se întâmple aceste accidente. Imediat îl suna.

Vara când pleca şi noi eram în faţa blocului, maică-sa îi spunea «Laurenţiu ai grijă!», iar el îi răspundea «Hai măi mamă, stai liniştită, prea exagerezi!». A lucrat la Boteni, dar s-a desfiinţat şi s-a mutat la Bacău. Venea la săptămână, mereu. Mama lui era la Bucureşti pentru că vede de nepoţi din partea fetei, dar este în stare de şoc. Doamna Nuţi ne spunea mereu să ieşim afară că trece Laurenţiu cu elicopterul şi ieşem şi îi făceam cu mâna", a declarat o vecină.

De asemenea, foştii colegi de la Baza de Elicoptere Boteni afirmă că Laurenţiu Chiru a absolvit Şcoala Militară în anul 2004 şi a primit prima repartiţie la baza de la Titu-Boteni.

"Colegul nostru, Chiru Laurenţiu era un băiat extraordinar, cu alură de militar, înalt. A absolvit Şcoala Militară în anul 2004. Prima repartiţie a fost aici în baza de elicoptere de la Titu-Boteni. Destinul a făcut ca unitatea să se desfiinţeze şi să se mute la Baza Otopeni 90 Transport, iar ulterior a fost redislocat la Baza 95 Bacău. Era un maistru profesionist, mecanic de bord. Este o mare durere şi pentru noi, iar întreg colectivul unităţii şi întreaga armată au ţinut un moment de reculegere în cinstea fostului nostru coleg", a spus maior Marius Niţă, şeful de Stat Major al Unităţii Militare 1922 Titu.

El a precizat că tânărul provenea dintr-o familie de militari, tatăl său lucrând tot la Boteni.

"Un om profesionist care şi-a făcut datoria, dar soarta a fost crudă", a declarat Marius Niţă.

Doi militari au murit, iar alţi trei au fost răniţi după ce un elicopter militar s-a prăbuşit, joi după-amiază, în localitatea Bereşti-Bistriţa din judeţul Bacău. La impactul cu solul, aparatul de zbor a luat foc.

Elicopterul, Puma SOCAT aparţinând Forţelor Aeriene Române, s-a prăbuşit în timpul executării unui zbor în formaţie. La bordul avionului se aflau cinci militari de la Flotila 95 de aviaţie militară Bacău, doi dintre aceştia pierzându-şi viaţa.

Potrivit MApN, cei doi militari care şi-au pierdut viaţa sunt maistrul militar cls. a III-a Laurenţiu Chiru, în vârstă de 33 de ani, care era mecanic de bord, şi plutonierul Vasile Manolache, în vârstă de 37 de ani, care era căsătorit şi avea un copil.

Doi dintre militarii răniţi, respectiv locotenent-comandorul Petru Pricop şi caporalul cls. a III-a Doru Nănescu, sunt internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC), iar cel de-al treilea, căpitanul Cătălin Balmuş, se află internat la Spitalul Clinic de Urgenţă (SCU) Floreasca.

Locotenent-comandorul Petru Pricop, unul dintre militarii răniţi în accidentul aviatic de joi, ar putea părăsi Spitalul Militar peste două-trei săptămâni, iar caporalul Doru Nănescu va avea nevoie de o perioadă mai mare de îngrijire, probabil o lună, o lună şi jumătate, potrivit medicilor.

Militarul internat la Spitalul Floreasca a fost operat, iar starea lui este stabilă, însă pot să apară oricând complicaţii, astfel că prognosticul rămâne rezervat, a declarat, vineri, medicul Bogdan Opriţa.

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie a fost trimis vineri în misiune în judeţul Bacău, la cererea Ministerului Apărării, în zona în care s-a prăbuşit elicopterul militar IAR-330 Puma Socat, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici