Ministerul Administraţiei şi Internelor a amânat disponibilizările stabilite pentru 1 aprilie

Conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) amână disponibilizările stabilite iniţial pentru 1 aprilie, instituţia dispunând momentan de fonduri pentru a-şi plăti toţi angajaţii, a declarat, pentru MEDIAFAX, comunicatorul MAI, Marius Militaru.

Urmărește
617 afișări
Imaginea articolului Ministerul Administraţiei şi Internelor a amânat disponibilizările stabilite pentru 1 aprilie

Ministerul Administraţiei şi Internelor a amânat disponibilizările stabilite pentru 1 aprilie (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Potrivit lui Marius Militaru, pentru moment niciun lucrător al MAI nu trebuie să-şi facă griji în ceea ce priveşte plata salariilor.

Acesta a spus că la nivelul ministerului s-au găsit soluţii pentru a fi plătiţi în continuare toţi angajaţii, până la punerea în aplicare a proiectului de lege privind unele măsuri speciale, în care se vor stabili concret criteriile şi condiţiile referitoare la disponibilizări.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a cerut Ministerului Finanţelor amânarea reducerii numărului de posturi din MAI cu trei luni, din 1 aprilie până în 1 iulie, solicitarea fiind respinsă.

În prezent, MAI dispune de fondurile necesare pentru asigurarea plăţii salariilor, în luna aprilie urmând să fie plătite drepturile aferente pentru martie, preciza MAI, miercuri, într-un punct de vedere remis agenţiei MEDIAFAX.

MAI adăuga că a fost elaborat şi un proiect de lege privind unele măsuri speciale, astfel încât ministerul să aplice prevederile Anexei 3 din Legea bugetului de stat şi să se încadreze în indicatorii prevăzuţi. Proiectul a fost aprobat în şedinţa de Guvern, fiind transmis Parlamentului spre adoptare şi în prezent aflându-se în procedură parlamentară.

De asemenea, în vederea punerii în aplicare a Anexei, după adoptarea legii privind unele măsuri speciale la nivelul MAI, se vor dispune măsurile necesare pentru emiterea şi aprobarea unei hotărâri de Guvern prin care se stabilesc concret criteriile şi condiţiile pentru punerea în aplicare a legii.

"Având în vedere stadiul parcursului legislativ al proiectului de lege, implicit posibilitatea neîncadrării în termenul prevăzut pentru adoptarea de către Parlament, Ministerul Administraţiei şi Internelor a solicitat Ministerului Finanţelor o modificare a Anexei în vederea punerii în aplicare a reducerii numărului de posturi bugetate începând cu data de 1 iulie, şi nu 1 aprilie aşa cum este în prezent prevăzut, acest demers fiind respins", menţiona MAI.

Astfel, în funcţie de evoluţia proiectului de lege privind unele măsuri speciale şi de momentul emiterii HG pentru stabilirea criteriilor de punere în aplicare a legii, "MAI va întreprinde demersurile legale necesare în vederea asigurării încadrării în fondurile bugetare alocate pentru plata drepturilor salariale".

MAI asigură angajaţii şi opinia publică de faptul că restructurarea se va face cu respectarea prevederilor legale, pe baza unor criterii de performanţă.

Proiectul de lege care stabileşte modalitatea de reducere a cheltuielilor bugetare la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), inclusiv prin reducerea numărului de personal, a fost aprobat în 7 martie de Guvern şi transmis Parlamentului spre dezbatere în procedură de urgenţă, potrivit unor surse oficiale.

Bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevăzând totodată şi disponibilizarea a 18.000 de angajaţi în 2011, în două etape.

Potrivit bugetului, în prima parte a acestui an vor fi disponibilizaţi peste 7.900 de angajaţi, numărul de salariaţi ai MAI ajungând astfel la aproximativ 141.000.

În a doua parte a acestui an, alţi 10.000 de angajaţi din structurile de ordine publică vor fi disponibilizaţi, pentru a face economii la cheltuielile de personal, conform aceluiaşi document.

Ministrul de Interne, Traian Igaş declara, în 9 martie, că vor fi disponibilizaţi din MAI aproximativ 9.000 de oameni, arătând că încă nu este o "cifră conturată" şi că numărul de 18.000 vehiculat este "în imaginaţia unora".

"Numărul de 18.000 este în imaginaţia unora. Niciodată nu am avansat un număr clar, pentru că nu am finalizat acest proces de a identifica toate poziţiile care trebuie eliminate din schemă", afirma Igaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici