Ministerul Culturii a deschis un dialog cu Louis Vuitton după ce compania a folosit ia ca inspiraţie

După folosirea de către compania Louis Vuitton a modelului iei specifice zonei Sibiului ca sursă inspiraţională pentru unele piese din colecţia „LV By The Pool” 2024, Ministerul Culturii a deschis un dialog cu reprezentanţii grupului Louis Vuitton Moët Hennessy, transmite, luni, Raluca Turcan.

Urmărește
810 afișări
Imaginea articolului Ministerul Culturii a deschis un dialog cu Louis Vuitton după ce compania a folosit ia ca inspiraţie

Turcan spune că ia, simbol al tradiţiei româneşti, este un element care a demonstrat că are puterea să unească români cu aceeaşi dorinţă: protejarea şi recunoaşterea patrimoniului cultural.

„În urmă cu puţin timp, români de pretutindeni s-au alăturat campaniei „give credit”, care viza valoarea inestimabilă şi recunoaşterea la nivel internaţional a iei româneşti. Astăzi, de Ziua Universală a Iei, sub tema „Un nou început - Give Credit”, mă bucur că reuşim să ne protejăm patrimoniul cultural şi să transmitem lumii mesajul iubirii şi al respectului faţă de portul popular românesc şi artizani. După folosirea de către compania Louis Vuitton a modelului iei specifice zonei Sibiului ca sursă inspiraţională pentru unele piese din colecţia „LV By The Pool” 2024, Ministerul Culturii a deschis un dialog cu reprezentanţii grupului Louis Vuitton Moët Hennessy care vizează o serie de evenimente şi expoziţii în care ia şi artizanii/meşteşugarii din România să fie puşi în valoare la nivel mondial”, spune Raluca Turcan, ministrul Culturii.

Aceasta a felicitat Asociaţia „La blouse roumaine - IA”, care sprijină eforturile comunităţii de a promova şi proteja ia şi valorile culturale româneşti şi universale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici