- Home
- Social
- CONSTANŢA, (25.02.2016, 20:21)
- , Cătălin Legănel
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul Educaţiei, despre filmul prezentat la Vaslui: Trebuie să încetăm să avem o abordare dură
Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Gabriel Liviu Ispas, a recomandat profesorilor să fie mai prudenţi în activitatea din şcoli, referindu-se la filmul prezentat de un profesor de religie unor elevi din Vaslui, adăugând că "abordarea dură" trebuie să înceteze.
Urmărește
482 afișări
Ministerul Educaţiei, despre filmul prezentat la Vaslui: Trebuie să încetăm să avem o abordare dură (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)
Gabriel Liviu Ispas, aflat la Constanţa la conferinţa naţională cu tema “Rolul autorităţilor locale în reformarea învăţământului românesc”, a declarat că a citit despre incidentul din Vaslui, iar cazul ar trebui analizat atent de ISJ, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Am citit şi comentariile din spaţiul public şi cred că va fi nevoie ca, în momentul în care elevul va fi stabilizat, o comisie atât de la nivelul şcolii, cât şi de la nivelul ISJ să analizeze efectiv ce s-a întâmplat”, a spus Ispas.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Secretarul de stat din MECS crede că filmul nu ar fi trebuit prezentat la şcoală, pentru că "nu toţi elevii din România vor să fie chirurgi şi pot suporta imagini care pot să fie foarte directe”, iar profesorii ar trebui să fie mai atenţi cu tipul de informaţii prezentate elevilor la ore.
"Personal cred că nu trebuia să fie vizionat acel film la oră. Trebuie să fim puţin mai atenţi cu ce tip de mesaje dăm elevilor, ce tip de informaţii dăm. (...) Oricum aştept cu mare interes ce vor descoperi cei din şcoală, respectiv cei din Inspectorat, însă pentru toţi profesorii, mai ales pentru profesorii de religie, recomandarea ar fi să fie mult mai prudenţi în ceea ce fac la oră”, a declarat Gabriel Liviu Ispas, adăugând că nu era treaba profesorului de religie să aibă astfel de discuţii cu elevii.
"Era treaba profesorului de religie să aibă astfel de discuţii cu elevii? Categoric, nu. Am spus-o de mai multe ori şi o spun în continuare: chiar dacă eu cred că este important ca elevii să aibă noţiuni despre religia lor, trebuie să încetăm să avem o abordare dură. (...) Nu cred că un profesor de religie se poate transforma într-o dimineaţă într-un psiholog sau un pedagog şi nici măcar în consilier şcolar. Dacă vrea să fie consilier şcolar, să se ducă să fie consilier şcolar, dar să nu mai amestece lucrurile şi tendinţa asta de exagerare ne face foarte mult rău”, a conchis Ispas.
Miercuri, un profesor de religie a prezentat unor elevi ai Liceului "Emil Racoviţă” din Vaslui un film despre avorturi, iar un elev în vârstă de 17 ani a leşinat în timpul vizionării. Ulterior, profesorul de religie Gabriel Vrânceanu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a prezentat elevilor filmul pentru ca aceştia să "perceapă păcatul avortului".
Inspectoratul Şcolar Judeţean a început o anchetă în acest caz, iar Comisia de disciplină din cadrul liceului vasluian se va pronunţa, în termen de o lună, asupra faptei profesorului.
Citeşte şi: Un elev a leşinat după ce a văzut un film despre avort la şcoală. Profesor: Este un film foarte educativ
Citeşte şi: Anchetă ISJ şi a Poliţiei după ce un profesor a fost acuzat că a cerut unei eleve favoruri sexuale
Citeşte şi: Elevii de la un liceu din Braşov cer concedierea unui profesor, pe motiv că îi jigneşte şi îi supune la pedepse corporale
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe