- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.08.2017, 14:48)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Schimbări MAJORE înainte de începerea anului şcolar | Lucrările de la evaluările naţionale şi bacalaureat ar putea fi corectate ONLINE, iar probele orale vor fi susţinute în februarie / Asociaţiile de părinţi se opun
Ministerul Educaţiei Naţionale doreşte ca, din 2018, lucrările de la evaluările naţionale, dar şi de la examenele de definitivat şi titularizare să fie corectate online, iar cadrele didactice pot face acest lucru chiar şi de acasă, în schimb asociaţiile de părinţi se opun acestei iniţiative.
Urmărește
4579 afișări
Ministerul Educaţiei vrea ca lucrările evaluărilor naţionale să fie corectate online. Asociaţiile se opun
Lucrările, arată ministerul, ar urma să fie criptate cu ajutorul STS.
„Se schimbă absolut tot ce înseamnă concursuri, că e vorba despre evaluările naţionale, ca este concurs de directori sau examen de definitivat şi titularizare, propunerea şi hotărârea ministerului a fost ca să se implementeze o evaluare online prin care toate evaluările să fie scanate, iar corectare se va face de evaluatori aleatori. Metodologia spune că această evaluare se poate face şi de acasă. Noi, ca reprezentanţi ai părinţilor, nu suntem de acord cu această evaluare deoarece nu există un cadru instituţional în care se poate face această evaluare”, a explicat vicepreşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi, Eugen Ilea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Noua schimbare nu îi bucură nici pe elevi, aceştia făcându-şi griji pentru securitatea lucrărilor de la evaluările naţionale.
„Ministrul a lansat în Comisia de Dialog Social această propunere interesantă prin care lucrările să fie corectate printr-o aplicaţie online, care să fie făcută cu ajutorul STS. Elevul va primi un cod de bare care îi va secretiza lucrarea. Doresc să cer asigurări că orice măsură de acest gen va fi făcută doar dacă se vor oferi asigurări tuturor candidaţilor de la examenele naţionale că vor exista condiţii maxime de securitate şi că nu va fi periclitată obiectivitatea şi echitatea evaluării”, a declarat preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Alexandru Manda.
Decizia a fost anunţată în cadrul întâlnirii Comisiei de Dialog Social, la Ministerul Educaţiei.
Până în acest moment, niciun reprezentant ai ministerului Educaţiei nu a făcut nicio declaraţie pe acest subiect, urmând să fie transmis un comunicat de presă în acest sens.
Probele orale din cadrul examenului de bacalaureat ar putea fi susţinute în luna februarie
Ministerul Educaţiei ar putea muta, la iniţiativa reprezentanţilor elevilor, pentru Bacalaureatul anului 2018, probele orale în luna februarie, astfel evitându-se perioda caniculară din timpul verii, iar candidaţii se vor putea pregăti mai bine pentru probele scrise.
„Iniţiativa vine în urma sesizărilor primite din cauza caniculei la care au fost supuşi candidaţii, care au dat în acest an examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie. Noi am solicitat, iar ministerul a ţinut cont ca probele de competenţe să fie susţinute în timpul anului şcolar, iar în anul 2018, acestea să fie susţinute în luna februarie, urmând ca în vară să fie organizate probele scrise. Am cerut, de asemenea, ca probele scrise să fie susţinute în perioada 18-22 iunie, deci cu o săptămână mai devreme decât şi-a propus ministerul. Această propunere a survenit multiplelor sesizări pe care le-am primit cu privire la condiţiile la care au fost supuşi candidaţii, condiţii grele pentru nişte elevi, care, pe 35 de grade, au fost nevoiţi să susţină un exemen care le decide soarta”, a declarat preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Alexandru Manda.
Reprezentanţii elevilor spun că această schimbare le va oferi candidaţilor timp pentru a se concentra exclusiv pe probele scrise pe care le susţin la finalizarea clasei a XII-a.
Potrivit calendarului proiectului de metodologie pentru examenul de bacalaureat, candidaţii ar urma să se înscrie în perioada 29 ianuarie-2 februarie, iar evaluarea competenţelor lingvistice, digitale şi într-o limbă de circulaţe internaţională să fie susţinute între 12 şi 22 februarie 2018.
Probele scrise la cele trei discipline ar putea fi susţinute în perioada 25-28 iunie 2018, urmând ca pe 4 iulie să fie publicate primele rezultate, iar cele finale, după soluţionarea contestaţiilor, să fie afişate pe 9 iulie.
Citeşte şi: Opt persoane au fost internate după ce au mâncat prăjituri de la o cofetărie din Bârlad. Printre pacienţi sunt şi patru copii
Citeşte şi: GALERIE FOTO | Cum arată cea mai MODERNĂ sală polivalentă din România, inaugurată în această săptămână
Citeşte şi: PROTEST la şantierul naval din Galaţi: Zeci de angajaţi cer majorarea salariilor/ Preşedintele Consiliului de Administraţie al Damen, aşteptat de protestatari
Citeşte şi: Medicii din Secţia de Ortopedie de la "Marie Curie" ameninţă cu greva dacă se întoarce doctorul ortoped Burnei / Comisia Naţională de Ortopedie se opune tratamentelor inovative fără bază ştiinţifică
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe