- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.08.2015, 11:41)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul Sănătăţii a alocat 244 de milioane de lei pentru programele de acţiuni prioritare, în 2015
Ministerul Sănătăţii dezvoltă anul acesta două noi programe, de chirurgie endovasculară şi intervenţii endoscopice digestive, pe lângă cele cinci programe de acţiuni prioritare demarate de anul trecut, alocând, de la începutul anului, 244 de milioane de lei în aceste direcţii.
Urmărește
247 afișări
Ministerul Sănătăţii a alocat 244 mil. lei pentru programele de acţiuni prioritare, în 2015 (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)
Ministerul Sănătăţii a alocat anul acesta 244 milioane de lei pentru continuarea celor cinci programe speciale (acţiuni prioritare) demarate în 2014 destinate îngrijirii celor mai grave cazuri internate în spitale şi pentru implementarea a două noi programe anul acesta, potrivit unui comunicat al instituţiei.
"După ce anul trecut am alocat 200 milioane de lei pentru implementarea cu succes a cinci programe care asigură achiziţia de medicamente, materiale sanitare si reactivi necesare îngrijirii celor mai grave cazuri internate în secţiile de anestezie-terapie intensivă (ATI), finanţarea stenturilor pentru pacienţii cu infarct miocardic acut (IMA) trataţi în urgenţă, asigurarea defibrilatoarelor implantabile intracardiace pentru salvarea pacienţilor cu tulburări cardiace de ritm a căror viaţă se află în pericol iminent (profilaxia morţii subite), a medicamentelor trambolitice necesare bolnavilor cu accident vascular cerebral acut (AVC), finanţarea dispozitivelor medicale speciale de osteosinteză pentru tratamentul pacienţilor critici cu leziuni traumatice acute, în 2015 dezvoltăm programe de chirurgie endovasculară şi intervenţii endoscopice digestive", a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
Astfel, în cadrul programului de Chirurgie endovasculară periferică, Ministerul Sănătăţii asigură materiale consumabile necesare tehnicilor moderne de interventii endovasculare care asigura rezolvarea unor cazuri severe fără intervenţie chirurgicală deschisă, cu rezultate superioare.
În acest program au fost incluse opt spitale, în care există dotările şi experienţa profesională necesare (Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare "Vasile Cândea", Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu", Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" Cluj-Napoca, Institutul de Boli Cardiovasculare "George I.M. Georgescu" Iaşi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Spitalul Judeţean Timişoara).
Alte 18 spitale vor fi finanţate în cadrul programului de Intervenţie endoscopică digestivă, pentru achiziţia de materiale consumabile specifice intervenţiilor endoscopice digestive necesare pacienţilor cu hemoragii digestive superioare, ictere mecanice obstuctive, neoplasmele esofagiene sau alte tipuri de neoplasme ale tubului digestiv (Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila", Spitalul Clinic Colentina Bucureşti, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan" Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Constanţa, Spitalul Judeţean de Urgenţă "Constantin Opriş" Baia Mare, Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu-Severin, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie "Octavian Fodor" Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf.Spiridon" Iaşi, Institutul Regional de Oncologie Iaşi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brînzeu" Timişoara).
Cele două programe au un buget total de aproximativ două milioane de lei.
Ministrul Bănicioiu a mai declarat că, începând din acest an, în aceste programe speciale numite acţiuni prioritare au fost incluse şi 23 secţii de neonatologie şi de terapie intensivă nou-născuţi din maternităţile de grad III.
"Este de remarcat că bugetul secţiilor de terapie intensivă nou-născuţi va fi suplimentat cu suma de 4,2 milioane lei, după rectificarea bugetară. De altfel, datorită rectificării bugetare pozitive aprobate recent, acţiunile prioritare au beneficiat de o suplimentare de buget în valoare de peste opt milioane de lei", a mai spus Bănicioiu.
Ministerul Sănătăţii considără că, prin acest pachet de acţiuni prioritare, se asigură o creştere semnificativă a calităţii îngrijirii pacientilor gravi internaţi în spitalele de urgenţă, precum şi realizarea unui obiectiv strategic pentru orice sistem sanitar: un Sistem National Integrat, modern, pre si intraspitalicesc, de managemt al marilor urgente medico-chirurgicale.
Cele cinci programe implementate anul trecut de Ministerul Sănătăţii au dus la asigurarea asistenţei medicale de urgenţă pentru peste 100.000 de pacienţi critici şi scăderea de la 13 la sută la numai 5 la sută a mortalităţii prin infarct miocardic acut.
Citeşte şi: Ministerul Sănătăţii: Rectificarea nu afectează bugetul Sănătăţii, nu au fost tăiate fonduri
Citeşte şi: Ministerul Sănătăţii face un nou apel pentru donarea de sânge, care nu e suficient în lunile de vară
Citeşte şi: Ministerul Sănătăţii a sesizat Parchetul în legătură cu nereguli la achiziţia testelor pentru TBC
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Ministerul Sănătăţii: Unităţile sanitare care au nevoie de ser antiviperin îl pot achiziţiona de la Unifarm
Citește și: Ministerul Sănătăţii: Rectificarea nu afectează bugetul Sănătăţii, nu au fost tăiate fonduri
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe