- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.11.2012, 18:52)
- Liliana Gheorghiu - Mediafax , Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul Sănătăţii accelerează procedura achiziţiei medicamentelor deficitare
Ministerul Sănătăţii vrea să accelereze procedurile de achiziţii şi decontare a peste o sută de medicamente dificil de procurat, a anunţat miercuri secretarul de stat Alexandru Rafila, la dezbaterea publică privind ordinul MS care reglementează această situaţie.
Urmărește
429 afișări
Ministerul Sănătăţii accelerează procedura achiziţiei medicamentelor deficitare (Imagine: Shutterstock)
"Vrem să dăm posibilitatea managerilor de spitale să facă achiziţii şi să deconteze cu prioritate medicamentele dificil de procurat", a mai spus secretarul de stat.
El a explicat, de asemenea, că este vorba despre peste o sută de medicamente pentru diverse afecţiuni care nu se mai găsesc pe piaţă, întrucât au un preţ mic, iar preţurile din România sunt cele mai mici din Uniunea Europeană, şi din cauza comerţului paralel.
"Cauzele pentru care s-a ajuns în această situaţie şi anume aceea de a dispărea de pe piaţă medicamentele ieftine, dar foarte solicitate în anumite terapii, sunt preţul scăzut al acestora în condiţiile în care oricum România are deja cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană, dar şi din cauza exporturilor paralele. În acest context, MS, prin comisiile de specialitate ale instituţiei, şi Agenţia Naţională a Medicamentului au identificat mai întâi medicamentele deficitare, după care verifică dacă acestea au autorizaţie de punere pe piaţă în România, iar dacă nu s-a apelat la autorizaţie pentru nevoi speciale", a explicat secretarul de stat Alexandru Rafila.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Potrivit unui proiect de ordine al MS, supus miercuri dezbaterii publice, spitalele fac achiziţii pentru medicamentele indentificate printre cele o sută de produse dificil de procurat şi le decontează cu prioritate. Astfel că, dacă un spital ar avea nevoie de medicamente oncologice care nu se găsesc pe piaţă, instituţia va face o achiziţie publică după care va primi medicamentele pe care le va deconta cu prioritate.
Potrivit secretarului de stat, procurarea medicamentelor care nu se găsesc pe piaţă a început deja, până acum fiind eliberate 50 de autorizaţii speciale pentru achiziţia acestor produse.
În opinia lui, licitaţiile pentru achiziţia acestor produse nu ar putea stârni interesul contestatariilor, întrucât este vorba de preţuri de achiziţie mici.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe