- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.03.2011, 12:46)
- Elvira Gheorghita , Elvira Gheorghita ,
Ministerul Sănătăţii: Pastilele cu iodură de potasiu, inutile acum. Nu conţin iod destul
Achiziţionarea, în aceste zile, a tabletelor de iodură de potasiu din farmaciile cu circuit deschis este inutilă pentru cea mai mare parte a persoanelor, deoarece acestea nu conţin iod suficient pentru blocarea tiroidiană, existând şi riscul intoxicaţiei voluntare, precizează Ministerul Sănătăţii.
Urmărește
541 afișări
Ministerul Sănătăţii: Pastilele cu iodură de potasiu, inutile acum. Nu conţin iod destul (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
"Specialiştii în sănătate publică arată că, pentru cea mai mare parte a persoanelor, achiziţionarea, în aceste zile, a tabletelor de iodură de potasiu din circuitul farmaceutic deschis este inutilă deoarece acestea nu conţin iod suficient pentru blocarea tiroidiană. Mai mult, există persoane pentru care terapia este nerecomandată, iar consumul de tablete fără indicaţia medicului comportă riscuri prin reacţii adverse nedorite şi intoxicaţie «voluntară» cu iod", se arată într-un comunicat remis, luni, de MS.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a prezentat Guvernului o informare privind procedura de protecţie preventivă a populaţiei cu iodură de potasiu, în caz de expunere colectivă la risc, potrivit căreia România nu este afectată de creşteri ale radiaţiilor provenind din Japonia.
Potrivit documentului întocmit de specialiştii în sănătate publică, administrarea preventivă a iodului non - radioactiv este recomandată medical numai în momentul constatării expunerii prin inhalarea aerului contaminat cu iod radioactiv, subliniază MS.
Ministerul Sănătăţii va realiza, în caz de necesitate, procesul de administrare preventivă a iodului non-radioactiv în mod organizat, în funcţie de recomandarea personalului medical.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 12:05
• Ciolacu, despre plafonarea preţurilor la energie: Cu certitudine, Guvernul României va lua măsuri
-
astăzi, 11:54
• Ciolacu: Vom rămâne în deficit de 7% şi în ţinta de 7% din PIB pentru investiţii
-
astăzi, 12:19
• Sondaj: Emoţii la nivel mondial. Cine este entuziasmat şi cine se teme de a doua preşedinţie Trump
-
astăzi, 10:55
• Alertă în Polonia. Avioanele de luptă au fost ridicate de la sol în timpul unui atac din Ucraina
-
astăzi, 10:39
• Hamas acceptă proiectul de acord privind încetarea focului din Gaza şi eliberarea unor ostatici
-
astăzi, 10:16
• Michelle Obama spune că va lipsi de la învestirea lui Donald Trump. Soţul său va fi prezent
-
astăzi, 09:33
• Cuba: 553 de prizonieri au fost eliberaţi după relaxarea sancţiunilor de către SUA
-
astăzi, 09:22
• Zelenski vizitează Polonia după progresele în disputa istorică privind al Doilea Război Mondial
-
astăzi, 07:16
• Şedinţă crucială la banca centrală la început de an. Ce se va întâmpla cu dobânzile?
-
astăzi, 08:30
• Analiză: Obligaţia de a colecta textile a luat România „prin surprindere“
-
astăzi, 10:23
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1057. Atac masiv cu rachete ruseşti asupra Ucrainei / Bloomberg: UE ia în considerare interzicerea GNL şi aluminiului rusesc
-
astăzi, 08:15
• Trump agită scena internaţională. Poate Groenlanda să influenţeze soarta Taiwanului?
-
astăzi, 08:04
• Elon Musk a fost dat în judecată de o autoritate americană. Care este motivul
-
astăzi, 07:10
-
ieri, 22:31
• Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că radiaţiile de la reactoarele nucleare din Japonia prezintă risc scăzut pentru sănătate, dar situaţia se poate schimba dacă vor avea loc incidente şi la alte centrale, arăta Institutul de Sănătate Publică Bucureşti într-o informare transmisă MS.
"Efectele asupra sănătăţii din cauza radiaţiilor vor depinde de nivelul expunerii, iar aceasta este la rândul ei dependentă de nivelul de radiaţii emis de reactor, condiţiile meteorologice, respectiv vântul şi ploaia din timpul exploziei, distanţa faţă de centrale şi perioada de timp petrecută în zonele calamitate", spuneau experţii ISP în documentul citat.
Totodată, aceştia menţionau că, deşi în urma evenimentelor din Japonia s-a înregistrat o creştere a nivelului reactivităţii în zona limitrofă centralei nucleare Fukushima, aceasta poate constitui un pericol doar pentru populaţia aflată în zonele adiacente centralei, iar acolo au fost deja luate măsuri de protecţie.
Citește pe alephnews.ro: Kate, Prințesa de Wales, a anunțat că boala ei este în remisie. „Este o ușurare. Rămân concentrată pe recuperare”
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg vor participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce invitați importanți vor fi prezenți
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Motivul pentru care unele persoane se simt epuizate, imediat după ce se trezesc, dimineața, potrivit dr. neurochirurg Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe