Ministrul Apărării anunţă angajări masive la Institutul Cantacuzino. Câte locuri vor fi scoase la concurs

Peste 500 de locuri neocupate sunt în cadrul Institutului Cantacuzino, anunţă ministrul Apărării, Mihai Fifor, precizând că până la sfârşitul anului vor fi angajaţi mai mulţi medici, biologi şi asistenţi. De asemenea, vor fi investiţi bani în echipamente pentru laboratoare şi infrastructură.

Urmărește
4214 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării anunţă angajări masive la Institutul Cantacuzino. Câte locuri vor fi scoase la concurs

Ministrul Apărării anunţă angajări masive la Institutul Cantacuzino. Câte locuri vor fi scoase la concurs

“Am cerut aprobare de posturi, Guvernul României a acceptat. Până în decembrie 2018 vom creşte din nou posturile în cadrul Institutului, până la 508. Este o cifră insuficientă. (...) Am aprobat Hotârarea de Guvern cu un număr de peste o mie de locuri, dar efortul de anul acesta ne duce către această cifră de 508 încadrări la Institut. (...) Încadrăm medici, cercetători ştiinţifici, biollogi, asistenţi, oameni cu o specializare uşor diferită, pe care nu îi găseşti uşor pe piaţa muncii. (...) Din anul 2011 şi până în prezent nu s-a mai angajat nimic în cercetare la Institutul Cantacuzino. Ba mai mult, am avut o dinamică a plecărilor din sistem, aproape dramatic aş spune”, a declarat, marţi, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

Ministrul Apărării Naţionale a mai precizat că 19 cercetători vor fi angajaţi la Institutul Naţional de Cercetare Cantacuzino, pânâ la sfârşitul anului, acesta fiind “un salt remarcabil”.

Totodată, ministrul Apărării Naţionale a mai adăugat că va investi bani în restaurarea clădirilor Institutului Naţional de Cercetare Cantacuzino. “Încercăm să investim în infrastructură, ca într-un termen scurt să readucem institutul la viaţă, institut pe care l-am preluat aproape în ruină. (...) Cantacuzino este un institut cu un destin destul de trist, pentru că în ultimii ani s-a plimbat de la un minister la altul în căutarea unor soluţii pentru redresarea activităţii”, a mai adăugat Mihai Fifor.

Ministrul a mai precizat că urmează să fie achiziţionate echipamente pentru laboratoare şi vor fi semnate mai multe protocoale de colaborare cu laboratoarele din alte ţări, precum Olanda şi Marea Britanie, pentru schimburi de experienţă.

“În anul 2008 aveam un buget de 58 de milioane (n.r. - lei). S-a ajuns la 16 milioane în 2014, a mai existat o curbă de creştere pentru ca în 2017 să preluăm acest institut la 40 de milioane lei şi în 2018 să-l ducem la 117 milioane de lei. Eu zic că este o creştere mai mult decât substanţială (...) pentru că nu poţi readuce la viaţă un institut fără investiţii foarte serioase şi fără un buget pe măsură”, a mai adăugat Fifor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici