Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan: Mii de fake news-uri au fost eliminate de pe internet

Mii de postări cu conţinut înşelător, atât în perspectiva alegerilor din 9 iunie, cât şi care ar putea să aducă atingere capitalului persoanelor, să îi înşele cu anumite investiţii sau medicament minune, au fost eliminate de pe internet, spune Bogdan Ivan.

63 afișări
Imaginea articolului Ministrul Digitalizării,  Bogdan Ivan: Mii de fake news-uri au fost eliminate de pe internet

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan: Mii de fake news-uri au fost eliminate de pe internet

„În momentul de faţă, MCID a creat un mecanism inovativ la nivel european, platforma No-Fake, prin care oricine din România poate să transmită către ministerul nostru, iar noi vom transmite automat către platformele mari carer gestionează astfel de conţinut potenţialul de conţinut înşelător, atât în perspectiva alegerilor din 9 iunie, cât şi în perspectiva unui conţinut care să aducă atingere capitalului persoanelor, să îi înşele cu anumită incvestiţie sau medicament minune”, spune ministrul Cercetării şi Digitalizarii, Bogdan Ivan.

El precizează că în platforma MCID sunt 45.000 de accesări, dintre care 836 de raportări.

„Dintre acestea, peste 50% care fac obiectul campaniei au fost deja elimitate din platforme şi peste 3.500 de materiale audio-video care puneau în pericol integritatea alegerilor au fost eliminate până în acest moment. Aproximativ jumătate au fost despre alegeri, iar celelalte au avut un caracter înşelător atunci cânfd vorbim de investiţii financiare care folosesc imaginea unei personalităţi publice sau medicamente miraculoase. Raportarea stabiluită la nivelul României este de maximum 60 de minute în intervalul 08.00-22.00, iar ceea ce e colectat noaptea să fie transmis în cel mult 60 de minute. ca şi timpi de eliminare sunt infinit mai reduşi decâîât cei care existau când se făceau raportări directe către platforme. Vorbim de ordinul zecilor de minute”, încheie Ivan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici