- Home
- Social
- SIBIU, (19.01.2015, 20:50)
- Adina Oşan , Diana Stancovici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul Educaţiei despre ordonanţa privind plagiatul: A reuşit reglementarea unor aspecte acute
Ministrul Educaţiei, Mihai Sorin Câmpeanu, a declarat, luni, la Sibiu, că OUG 94/2014 "a reuşit reglementarea unor aspecte foarte acute", dar a precizat că metodologia de revocare a titlului de doctor "nu este finalizată, nici măcar la nivel de elaborare a ei".
Urmărește
473 afișări
Ministrul Educaţiei, Mihai Sorin Câmpeanu (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)
Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă la Sibiu, despre metodologia de revocare a titlului de doctor şi a precizat că aceasta "nu este finalizată, nici măcar la nivel de elaborare a ei".
Întrebat dacă această procedură de renunţare din proprie iniţiativă la un astfel de titlu nu subminează autoritatea academică, ministrul a răspuns: "Dacă vă referiţi la un caz anume, vă reamintesc că este un verdict final dat de un organism care este abilitat să se pronunţe în acest fel. Pot fi persoane care decid să renunţe la un drept al lor. În această cheie am abordat măsura propusă prin ordonanţa de urgenţă, dar vreau să vă spun că, aşa cum sunt sigur că bine ştiţi, ordonanţele de urgenţă trebuie să fie aprobate în Parlament şi, în condiţiile în care au existat solicitări imperative, şi subliniez imperative, atât din partea mediului academic, cât şi din partea mass-media, de rezolvare a unei probleme punctuale, neexistând cadru legal aceasta a fost soluţia pe care am identificat-o. Parlamentul se va pronunţa dacă a fost o soluţie corectă sau nu".
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Acesta a precizat însă că au fost remediate "aspecte foarte acute" prin această ordonanţă.
"Reamintesc faptul că această ordonanţă de urgenţă a reuşit reglementarea unor aspecte care erau foarte acute, cum ar fi semnarea contractelor instituţionale pentru toate universităţile publice din România. Fără apariţia punctului din ordonanţă care face referire la acest aspect, nu ar fi putut fi semnate contractele de finanţare. Această ordonanţă a reglat un lucru care în opnia mea, o susţin cu tărie, era complet incorect. Circa 1.500 de cadre didactice care nu şi-au finalizat doctoratul ar fi trebuit să iasă din sistem la o dată arbitrară, care nu înseamnă altceva decât patru ani de la intrarea în vigoare a Legii Educaţiei Naţionale", a mai spus ministrul.
Potrivit acestuia, "un alt aspect extraordinar de important a fost acela că ordonanţa a reuşit să asigure continuitate în funcţionare pentru Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior".
Guvernul a modificat, în 29 decembrie 2014, Legea educaţiei, printr-o ordonanţă de urgenţă care, între altele, permite oricărui deţinător de titlu ştiinţific să renunţe la acesta.
Legea educaţiei a fost modificată pentru renunţarea la titlul de doctor deoarece există o solicitare din partea "beneficiarilor" unor titluri ştiinţifice, a societăţii civile şi a presei, spunea ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, adăugând însă ulterior că el nu cunoaşte decât un singur solicitant, premierul Victor Ponta.
Anterior, premierul Victor Ponta a anunţat că a trimis o scrisoare către rectorul Universităţii Bucureşti în care îl notifică asupra faptului că renunţă la titlul de doctor în drept acordat în 2003.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe