Ministrul Mediului: Apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere

În acest moment nu există niciun pericol pentru că apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere, spune ministrul Mediului, Mircea Fechet, după ce o pată care plutea miercuri pe mare a fost observată de turiştii de pe litoral.

206 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului: Apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere

Ministrul Mediului: Apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere

„În acest moment nu există niciun pericol. Am fost informat de la momentul producerii acestui fenomen, pentru că există un dispecerat la nivelul ministerului. Cred că e important, pe de o parte este identificarea exactă a situaţiei, la fel cum atunci când situaţia o impune obligaţia autorităţilor este de a preveni şi de a comunica persoanelor care pot fi afectate pentru a se lua măsurile în timp real. Din informaţiile pe care le am azi nu există niciun pericol”, afirmă Mircea Fechet.

El spune că pe litoral este un disconfort pentru turişti, însă delimitează „disconfortul de o eventuală poluare, care ar putea pune în pericol fie turiştii, fie biodiversitatea”.

„În acest moment, din informaţiile pe care le am la dispoziţie, apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere”, dă asigurări, în final, ministrul Mediului.

Pe suprafaţa apei Mării Negre a fost observată, miercuri, o pată mare şi neagră care se îndrepta spre mal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fechet,
marea neagră,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici