Ministrul Tudorel Toader, despre înregistrările cu procurori: Dacă sunt adevărate, să fie cunoscute de societate

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut vineri o paralelă între pacientul vulnerabil în faţa actului medical şi părţile vulnerabile în faţa actului de justiţie, referindu-se la înregistrările în care apar procurori, precizând că, „dacă sunt adevărate”, ele trebuie cunoscute.

Urmărește
1045 afișări
Imaginea articolului Ministrul Tudorel Toader, despre înregistrările cu procurori: Dacă sunt adevărate, să fie cunoscute de societate

Ministrul Tudorel Toader, despre înregistrările cu procurori: Dacă sunt adevărate, să fie cunoscute de societate

Prezent la Iaşi, la o conferinţă organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost întrebat ce părere are despre înregistrările care au apărut în spaţiul public şi în care apar procurori.

„Toate lucrurile, dacă sunt adevărate, trebuiesc cunoscute nu numai de mine ca ministru al Justiţiei sau de cei din sfera Justiţiei, ci de societate în general. Dacă aici vorbim despre medici, despre eventualele acte de malpraxis, care trebuiesc cunoscute şi, eventul sancţionate, şi în lumea juridică trebuie să cunoaştem eventualele derapaje, manifestări, care contravin legii, intereselor beneficiarului actului de justiţie şi, bineînţeles, că trebuiesc şi vor fi luate măsurile proporţionale, măsurile legale faptelor care sunt relatate în spaţiul public, evident, după o verificare atentă în măsura în care se vor dovedi că sunt adevărate”, a spus Tudorel Toader.

Ministrul a mai spus că „dacă este adevărat (ceea ce a apărut în spaţiul public – n.r.), cred că este firesc ca adevărul să fie scos la suprafaţă, să-l cunoaştem, să luăm măsuri, să prevenim astfel de acte, astfel de fapte”.

Totodată, Tudorel Toader a continuat paralela dintre actul medical şi actul de justiţie, spunând că judecătorul „ajută partea ajutată la rândul ei de avocat să îşi restabilească dreptul pretins încălcat”, la fel cum medicul „ajută pacientul să îşi recupereze sănătatea”.

„Dacă aici vorbim de pacientul care e vulnerabil în faţa actului medicului, la fel şi în Justiţie, vorbim de părţile care sunt vulnerabile în faţa actului de justiţie. La medicină, medicul ajută pacientul să-şi recupereze sănătatea, în domeniul Justiţiei, judecătorul ajută partea ajutată la rândul ei de avocat să îşi restabilească dreptul pretins încălcat”, a mai spus Tudorel Toader.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici