Mircea Duşa, secretarul de stat pentru politica de apărare: Actualul context de securitate evidenţiază emergenţa unor riscuri şi ameninţări noi

Secretarul de stat pentru politica de apărare, Mircea Duşa, a participat în zilele de 4 şi 5 mai, la Sofia, la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene.

478 afișări
Imaginea articolului Mircea Duşa, secretarul de stat pentru politica de apărare: Actualul context de securitate evidenţiază emergenţa unor riscuri şi ameninţări noi

Mircea Duşa, secretarul de stat pentru politica de apărare: Actualul context de securitate evidenţiază emergenţa unor riscuri şi ameninţări noi

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, un subiect pe agenda discuţiilor dela Sofia a fost şi managementul crizelor în contextul provocărilor actuale de securitate şi potenţiala cooperare între organizaţiile internaţionale în teren.

„Actualul context de securitate evidenţiază emergenţa unor riscuri şi ameninţări noi, care impun instrumente adaptate de management al crizelor. Sperăm ca Summit-ul NATO şi Consiliul European din această vară să aducă un nou impuls cooperării dintre cele două organizaţii esenţiale pentru securitatea cetăţenilor europeni”, a declarat Mircea Duşa.

Oficialii prezenţi au dezbătut şi perspectivele dezvoltării Cooperării structurate permanente (PESCO) şi stabilirea unui set comun de reguli de guvernanţă pentru proiectele asumate, în paralel cu identificarea următorului set de proiecte PESCO.

„România a fost un susţinător constant al Cooperării structurate permanente încă de la iniţierea sa. Sprijinim continuarea eforturilor în vederea operaţionalizării PESCO, de o manieră pragmatică şi orientată pentru obţinerea unor rezultate concrete”, a afirmat Mircea Duşa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici