Miting împotriva defrişărilor ilegale, în Capitală. O parte dintre protestatari, ridicaţi de jandarmi

Aproximativ 200 de oameni, nemulţumiţi de defrişările ilegale, au protestat, duminică, în centrul Capitalei, în zona fântânii de la Universitate, după aproximativ două ore de la debutul mitingului o parte dintre aceştia fiind ridicaţi de jandarmi.

Urmărește
1002 afișări
Imaginea articolului Miting împotriva defrişărilor ilegale, în Capitală. O parte dintre protestatari, ridicaţi de jandarmi

Miting împotriva defrişărilor ilegale, în Capitală. O parte dintre protestatari, ridicaţi jandarmi (Imagine: Adrian Piclisan/Arhiva Mediafax Foto)

Persoanele care au protestat s-au adunat în centrul Bucureştiului în jurul orei 17.00.

Participanţii la miting au încercat de mai multe ori să plece în marş spre Guvern, însă de fiecare dată au fost opriţi de reprezentanţii Jandarmeriei, prezenţi în Piaţa Universităţii, pentru a asigura ordinea şi liniştea publică.

După aproximativ două ore de la debutul manifestaţiei, jandarmii au început să legitimeze persoanele adunate în centrul Capitalei. Întrucât câteva dintre acestea au refuzat să prezinte actele de identitate, ele au fost ridicate şi duse în duba oamenilor legii.

Pe parcursul manifestaţiei, protestatarii au scandat: "Uniţi luptăm, pădurea apărăm", "Pădurea noastră nu e marfa voastră", "Uniţi, salvăm pădurile".

De asemenea, ei au afişat bannere pe care au scris: "Dreptate pentru natură", "România-i ţara mea şi nu vreau să plec din ea", "Stop masacrării României", "Opriţi distrugerea României şi a românilor", "Basarabia vrea România verde".

Acţiunea s-a încheiat în jurul orei 20.10.

Acesta este cel de-al treilea protest împotriva defrişărilor ilegale.

Premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul intenţionează să interzică, pe o perioadă limitată, exporturile de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată, procedura fiind deja pregătită printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă.

Anunţul lui Ponta a fost făcut după ce, anterior, proiectul de modificare a Codului silvic, iniţiat în vara anului trecut de 125 de parlamentari PSD şi trimis înapoi la Parlament pentru reexaminare de Iohannis, a intrat în dezbatere la comisiile Camerei Deputaţilor.

Deputaţii din comisiile juridică, de agricultură şi mediu au respins însă cererea de reexaminare a proiectului de modificare a Codului silvic. Camera Deputaţilor este forul decizional privind propunerea legislativă, pe care Senatul a readoptat-o în aceeaşi formă, după ce preşedintele a trimis-o spre reexaminare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici