Mitingul de protest de la Parlament s-a încheiat înainte ca moţiunea de cenzură să fie votată

Mitingul de protest de la Parlament s-a terminat în jurul orei 15.30, după ce ultimii 200-300 de manifestanţi au eliberat Bulevardul Naţiunilor Unite şi au plecat către case, la îndemnul liderului BNS, Dumitru Costin.

Urmărește
26 afișări
Imaginea articolului Mitingul de protest de la Parlament s-a încheiat înainte ca moţiunea de cenzură să fie votată

Mitingul de protest de la Parlament s-a încheiat înainte ca moţiunea de cenzură să fie votată (Imagine: Cosmin Andrei/Mediafax Foto)

Reprezenanţii Blocului Naţional Sindical (BNS) au fost ultimii dintre manifestanţi care se mai aflau în faţa intrării în Parlament dinspre Parcul Izvor.

Dumitru Costin li s-a adresat manifestanţilor de la o tribună amenajată pe trotuarul din faţa Palatului Parlamentului. El i-a asigurat pe colegii săi că, în cazul unui vot în Parlament care nu le satisface dorinţele, protestele de stradă vor continua şi în zilele următoare.

"Vreau să vă anunţ că am convocat pentru mâine dimineaţă colegiul de conducere al confederaţiei noastre, urmând ca în funcţie de votul din această seară să vedem ce urmează să facem", le-a spus Costin manifestanţilor, înainte de a le mulţumi pentru prezenţa lor la miting şi de a-i îndemna să plece spre case.

După plecarea ultimilor manifestanţi, o echipă a societăţii de salubrizare "Rebu" a curăţat Bulevardul Naţiunilor Unite de resturile aruncate de protestatari, precum şi de urmele celor două incendii în care au fost arse mai multe păpuşi trase în ţeapă, simbolizându-i pe preşedinte, premier şi mai mulţi miniştri PDL.

Subcomisarul Daniel Piştea, de la Brigada Rutieră, a declarat că circulaţia pe Bulevardul Izvor a fost reluată în jurul orei 15.45. Traficul pe Bulevardul Izvor a fost oprit în jurul orei 11.00, după ce protestarii au rupt lanţul uman format în jurul Parlamentului şi au ieşit în stradă.

Câteva mii de sindicalişti au protestat, marţi, la Palatul Parlamentului, unde se dezbate şi se votează moţiunea de cenzură.

Senatorii şi deputaţii s-au întrunit, pe 7 iunie, în şedinţa comună în care premierul Emil Boc şi-a asumat răspunderea în numele Guvernului pentru două proiecte de lege prin care salariile bugetarilor sunt reduse cu 25 la sută, iar pensiile cu 15 la sută. În aceeaşi zi, PSD a depus o moţiune de cenzură intitulată "Opriţi genocidul social! şi semnată de 120 de parlamentari social-democraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici