MMSC alocă 4 mil. lei pentru proiecte de mediu în programul Cluj - Capitala Europeană a Tineretului

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC) alocă 4 milioane de lei pentru finanţarea de proiecte de conştientizare a tinerilor privind protecţia mediului, realizate de ONG-uri din Cluj - Capitala Europeană a Tineretului 2015 - în parteneriat cu alte organizaţii din ţară sau din Europa.

Urmărește
138 afișări
Imaginea articolului MMSC alocă 4 mil. lei pentru proiecte de mediu în programul Cluj - Capitala Europeană a Tineretului

MMSC alocă 4 mil. lei pentru proiecte de mediu în programul Cluj - Capitala Europeană a Tineretului (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Ministerul a lansat, prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), noul program de finanţare pentru derularea de proiecte de conştientizare a tinerilor din România, privind protecţia mediului. Programul se lansează în contextul în care oraşul Cluj-Napoca va deveni anul viitor Capitala Europeană a Tineretului.

Programul se derulează anul viitor, suma totală alocată prin AFM fiind de 4 milioane de lei. Reprezentanţii societăţii civile pot depune proiecte cu valoare maximă de 200.000 de lei şi pot beneficia de finanţare nerambursabilă de 90 la sută din valoarea acestora.

Ca noutate, programul prevede realizarea de parteneriate între organizaţii neguvernamentale din Capitala Europeană a Tineretului şi din alte judeţe ale ţării sau cu o organizaţie neguvernamentală înregistrată într-o ţară membră a Consiliului Europei, pentru multiplicarea şi derularea în paralel, în mai multe oraşe, a acţiunilor de conştientizare dedicate tinerilor.

"Capitala Europeană a Tineretului 2015 este un prilej important prin care putem modela atitudini verzi şi putem determina transformarea tinerilor din spectatori ai naturii în protectori ai acesteia. (...)Programul va genera practic o efervescenţă a experienţelor, schimbului de viziuni, astfel încât spiritul Capitalei Europene a Tineretului se va regăsi nu doar în Cluj, ci în toată ţara", spune Attila Korodi, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Solicitanţii eligibili sunt ONG-urile, inclusiv asociaţiile sau fundaţiile înfiinţate în baza Ordonanţei Guvernului nr.26/2000 aprobată cu modificări şi completări ulterioare prin Legea nr. 246/2005.

În cadrul sesiunii de finanţare un solicitant poate depune un singur proiect. De asemenea, pentru a putea fi validate si aprobate, proiectele trebuie depuse la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu şi întocmite conform ghidului de finanţare, publicat pe site-ul instituţiei.

Sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare va fi stabilită prin dispoziţie a preşedintelui AFM şi anunţată pe site-ul instituţiei cu cel puţin 10 zile înainte de data deschiderii sesiunii de finanţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici