- Home
- Social
- (19.11.2021, 05:52)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moartea lui Benone Sinulescu. Autorităţile buzoiene îl plâng, după ce, în trecut, l-au umilit
- Primarul oraşului Buzău, Constantin Toma, şi-a exprimat regretul, aflând despre decesul cântăreţului de muzică populară cu origini buzoiene.
- În 2011, oficialităţile buzoiene l-au supărat atât de rău pe „nea Beni” încât, socotindu-se batjocorit, acesta a renunţat la titlul de cetăţean de onoare.
- În 2017, când Toma a venit la putere, relaţiile dintre artist şi municipalitate s-au normalizat.
Urmărește
1117 afișări
Benone Sinulescu avea 84 de ani
Născut pe 24 mai 1937, Benone Sinulescu, născut la Siriu (Buzău), a decedat ieri, la Arad. Primarul Buzăului, Constantin Toma, a aflat în Franţa vestea morţii lui Benone Sinulescu. „Este o veste tristă pentru orice buzoian, pentru că omul acesta s-a identificat aproape toată viaţa lui cu Buzăul. Are zeci de melodii în care cântă locurile natale. A fost şi va fi şi în continuare un motiv de mândrie pentru Buzău", a declarat primarul municipiului Buzău.
N-a curs doar lapte şi miere între oficialităţi şi Benone Sinulescu, care era cetăţean de onoare al comunei Ţinteşti, dar şi al municipiului Buzău, titlu la care a renunţat în anul 2011 în urma unor neînţelegeri cu fostul primar al Buzăului, legate drepturile de autor ale melodiei ”Cât e Siriul de Mare (Hai Buzău, Buzău)". Melodia este cântată la fiecare oră fixă la orologiul din Palatul Comunal, situat în centrul Buzăului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
A cerut drepturi de autor
Oficialii i-au făcut viaţa amară artistului. Artistul Benone Sinulescu şi autorităţile din Buzău s-au aflat în conflict, după ce cântăreţul a cerut o taxă pentru folosirea melodiei „Cât e siriul de mare”, care se aduce la ceasul de la Primăria oraşului.
Viceprimarul de la acea dată, Fănică Bârlă, spunea că Uniunea Compozitorilor din România a trimis o adresă prin care municipalităţii buzoiene i se cerea să achite o taxă lunară de 500 de lei, ca drepturi de autor.
„El e supărat pe tot Buzăul şi nu îl înţelegem. Spune să ne înţelegem. Noi nu ne înţelegem, suntem o instituţie a statului, trebuie să respectăm legea”, afirmat viceprimarul, încheind cu afirmaţia: „E adevărat că nu ne-am înghesuit pe scenă să-i pupăm mâna”.
În anul 2017, la un an după venirea lui Constantin Toma în fruntea Primăriei Buzău, Benone Sinulescu a fost desemnat ”Omul Anului" şi, în semn de apreciere, municipalitatea a iniţiat un festival care îi poartă numele. La rândul său, Benone Sinulescu a cedat drepturile de utilizare a melodiei sale către municipalitate.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:21
Uciderea rabinului din Emiratele Arabe Unite. Trei suspecţi din Uzbekistan au fost arestaţi
-
astăzi, 13:07
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%