- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.05.2018, 18:13)
- Ana Petrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Modificările la Codul de procedură civilă, adoptate de Senat
Senatul adoptat marţi, în calitate de prim for sesizat, iniţiativa legislativă care prevede modificarea Codului de procedură civilă, proiectul de lege primind 72 de voturi "pentru", şase "împotrivă" şi 27 de abţineri.
Urmărește
1393 afișări
Modificările la Codul de procedură civilă, adoptate de Senat
Senatul a adoptat, marţi, propunerea legislativă de modificare a Codului de procedură civilă, prin care o cincime din prevederile acestuia au fost schimbate.
Prin urmare, Senatul a adoptat raportul Comisiei speciale pentru legile Justiţiei aferent acestui proiect, în care o cincime din prevederile Codului de procedură civilă au fost modificate.
Preşedintele Comisiei speciale pentru Legile justiţiei, Florin Iordache, anunţa, miercurea trecută, că circa o cincime din Codul de procedură civilă a fost modificată, majoritatea dintre propunerile de modificare venind din partea CSM, ÎCCJ şi a asociaţiilor profesionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
"Am finalizat dezbaterile la codul de procedură civilă. procedural, de aici înainte va merge la Senat în calitate de primă Cameră. În funcţie de forma care va fi adoptată la Senat (...) va fi din nou sesizată Comisia noastră pentru a face un nou raport către Camera Deputaţilor care este cameră decizională. Sunt foarte multe articole noi introduse, statistic. Noi am iniţiat acest proiect de lege ţinând cont numai de deciziile Curţii care vizau Codul de procedură civilă în jur de 18 articole, prin propunerile care au fost făcute de către CSM, asociaţiile profesionale şi ÎCCJ, Parchet general şi ONG-uri s-a ajuns a se modifica în jur de 110 articole, ceea ce este foarte mult, practic, cam o cincime din codul actual de procedră civilă a fost modificat, repet, la propunerile pe care le-au făcut asociaţiile profesional, CSM, Parchetul general. Semn este că atunci când a fost adoptat şi acest Cod de procedură civilă, iată că în practică s-a demonstrat că foarte multe articole sunt inaplicabile sau foarte multe articole vin să încurce", a afirmat deputatul PSD, Florin Iordache.
Acesta a adăugat că una dintre modificări elimină obligaţia ca cetăţenii să fie reprezentaţi de un avocat atunci când fac recurs.
"Pentru simplul cetăţean era acea chestiune care viza posibilitatea de a fi obligatoriu sau nu asistat de un avocat şi cred că este o chestiune foarte bună faptul că acea chestiune a fost eliminată. Se preciza, printr-un amendament, că la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cetăţeanul care era nemulţumit de o soluţie anterioară dacă nu era reprezentat de un avocat, tot recursul pe care îl făcea nu era luat în calcul dacă era semnat de el sau de un apropiat. O altă modificare este cea care vizează procedura de filtru, astfle încât un proces să fie mai rapid şi să se desfăşoare potrivit normelor de drept. O altă modificarea importantă este cea care vizează obligativitatea de a fi înregistrată depoziţia şi tot ceea ce spune un martor în timpul unui proces fără să treacă prin filtrul judecătorului cum se făcea până acum. de fapt judecătorul făcea un rezumat la ce spunea martorul sau cel care trebuia să depună o depoziţie. Sunt lucruri importante. cred că este un câştig că am reuşit să stăm la aceeaşi masă oamenii politici şi practicienii dreptului", a explicat Iordache.
Iniţiativa legislativă adoptată de Senat urmează să fie dezbătută din nou în Comisia specială pentru legile justiţiei, apoi va intra la vot în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional pentru acest proiect.
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe