- Home
- Social
- VASLUI, (15.03.2018, 19:16)
- Ciprian Nedelcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nu i s-a anulat decesul! Un bărbat, declarat MORT, a pierdut procesul în care solicita să i se recunoască că trăieşte
Un vasluian declarat mort de judecători, deşi e viu, a pierdut procesul prin intermediul căruia încerca să îşi recupereze identitatea. Omul a fost mult timp plecat la muncă în străinătate şi nu a ţinut legătura cu familia, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
14138 afișări
MORTUL VIU. Un bărbat în viaţă, declarat mort, a pierdut procesul prin care solicita anularea decesului
Constantin Reliu, în vârstă de 63 de ani, a pierdut procesul prin care încerca să demonstreze că, deşi a fost declarat mort pe cale judecătorească, el este în viaţă.
Judecătorii din cadrul Tribunalului Vaslui au respins apelul formulat de bărbat împotriva deciziei din data de 10 august 2016, prin care Judecătoria Bârlad stabilise că este decedat.
"Instanţa admite excepţia inadmisibilităţii apelului formulat de apelantul Constantin Reliu. Respinge, ca inadmisibil, apelul formulat de Constantin Reliu împotriva sentinţei civile nr. 1305/2016 a Judecătoriei Bârlad. Definitivă", au precizat judecătorii vasluieni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
De fapt, bărbatul a plecat în 1992 la muncă în străinătate, ultima dată discutând cu rudele sale în anul 1999. În anul 2013, soţia acestuia a solicitat în instanţă declararea decesului acestuia, ceea ce s-a şi întâmplat în 2016, când Judecătoria Bârlad a admis acţiunea femeii.
La începutul acestui an, bărbatul a ajuns din nou în România, unde a constatat că a fost declarat mort.
Avocatul care a început procesul, Vasile Gheorghiu, spune că verificările în dosar au fost corecte, chiar dacă ulterior s-a demonstrat că bărbatul trăieşte.
"S-au făcut verificările corecte în dosar, pentru a afla informaţii despre această persoană. Dacă ne-au venit informaţii cum că nu se mai ştie nimic despre persoana respectivă, ce aţi fi vrut să facă instanţa?! Românii, când pleacă de acasă, nu îşi lasă nici măcar o căsuţă poştală şi, când se întorc, constată că li s-a debranşat lumina sau gazul", a declarat joi, corespondentului MEDIAFAX, fostul avocat Vasile Gheorghiu, cel care a reprezentat-o pe reclamanta din acest dosar la instanţa de fond.
Potrivit Codului Civil, "în cazul în care o persoană este dispărută şi există indicii că a încetat din viaţă, aceasta poate fi declarată moartă prin hotărâre judecătorească, la cererea oricărei persoane interesate, dacă au trecut cel puţin doi ani de la data primirii ultimelor informaţii sau indicii din care rezultă că era în viaţă".
De asemenea, potrivit art. 949 din Codul Civil, se poate depune o cerere de constatare a nulităţii hotărârii declarative de moarte în cazul în care persoana este în viaţă, iar solicitarea se depune la instanţa care a pronunţat hotărârea. Însă problema pe care o va întâmpina bărbatul acum este că, în acte, deocamdată el nu există, nu are o casă şi nici nu poate părăsi graniţele României în mod legal.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe