Motivare CAB: Voiculescu nu lăsa Grivco,"copilul său", în administrarea lui Pantiş dacă n-avea încredere în el

Curtea de Apel Bucureşti consideră că afirmaţiile lui Dan Voiculescu şi Sorin Pantiş potrivit cărora aceştia nu au "o relaţie deosebită" nu pot fi reale câtă vreme fostul ministru a fost lăsat să administreze principala firmă din grupul Grivco, pe care omul de afaceri îl consideră "copilul său".

Urmărește
346 afișări
Imaginea articolului Motivare CAB: Voiculescu nu lăsa Grivco,"copilul său", în administrarea lui Pantiş dacă n-avea încredere în el

Sorin Pantiş (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) analizează, în motivare deciziei din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, relaţia Pantiş-Voiculescu, inclusiv prin prisma declaraţiilor făcute de cei doi, şi nivelul de încredere dintre aceştia, în condiţiile în care omul de afaceri i-a lăsat fostului ministru administrarea SC Grivco SA.

"Chiar dacă inculpaţii Voiculescu şi mai ales Pantiş au declarat că nu au o relaţie deosebită, inculpatul Pantiş afirmand chiar că relaţia acestora a constat în relaţia profesională în cadrul Academiei de Ştiinţe Economice şi într-o misiune diplomatică comună în anul 1998, Curtea consideră că aceste afirmaţii nu pot fi reale în contextul situaţiei de fapt. Astfel, inculpatul Voiculescu a arătat că grupul Grivco a fost creat de către el şi îl consideră ca fiind 'copilul său'. Inculpatul Pantiş a ocupat funcţia de director general al executiv al SC Grivco SA Bucureşti, principala societate din acest grup"

În acest context, Curtea consideră că "imposibil de crezut că inculpatul Voiculescu ar fi lăsat administrarea unei societăţi pentru care nutrea o asemenea afecţiune unei persoane pe care abia o cunoştea şi în care nu ar fi avut deplină încredere, indiferent de cât de bine pregătită profesional ar fi fost această persoană".

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în 8 august, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare.

În acelaşi dosar, fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS, a primit şase ani de închisoare. Tot la şase ani de închisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS.

Flavius Adrian Pop, fost şef de serviciu în ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin şi Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene şi Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici