Nati Meir şi fiul lui, trimişi în judecată pentru trafic de influenţă

Fostul deputat Nati Meir şi fiul lui, Or Meir, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, fiind acuzaţi de trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la această infracţiune.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Nati Meir şi fiul lui, trimişi în judecată pentru trafic de influenţă

Nati Meir şi fiul lui, trimişi în judecată pentru trafic de influenţă (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Nati Meir, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată, şi a lui Or Meir, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă, se arată într-un comunicat de marţi al DNA.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul anului 2008, Nati Meir, în calitate de deputat, a pretins de la o denunţătoare suma de 50.000 euro în schimbul influenţei pe care susţinea că o poate exercita asupra magistraţilor-judecători din cadrul Tribunalului Galaţi, pentru ca aceştia să dispună revocarea măsurii arestării preventive şi judecarea în stare de libertate a denunţătoarei, în dosarul penal în care aceasta fusese trimisă în judecată pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

De asemenea, în cursul anului 2009 şi în lunile martie-aprilie 2010, Nati Meir, prin intermediul fiului său, a pretins suma totală de 65.000 euro de la cinci denunţători, în schimbul influenţei pe care susţinea că o poate exercita asupra magistraţilor-judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care judecau două dosare penale în care denunţătorii fuseseră trimişi în judecată pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune, respectiv complicitate la luare de mită, pentru a dispune revocarea măsurii arestării preventive şi judecarea în stare de libertate, respectiv condamnarea la pedepse cu suspendarea executării.

În 22 aprilie 2010, Or Meir a fost prins în flagrant delict imediat după primirea sumei de 20.000 de euro de la unul dintre denunţători, drept avans din suma pretinsă de tatăl său.

Potrivit procurorilor, în scopul disimulării faptelor de corupţie, la îndemnul lui Nati Nati, fiul acestuia şi cumpărătorul de influenţă denunţător au încheiat un contract de împrumut fictiv.

Tribunalul Galaţi a dispus, în 23 aprilie, arestarea preventivă a lui Or Meir, pentru o perioadă de 29 de zile. În 28 aprilie, aceeaşi instanţă a dispus arestarea preventivă a lui Nati Meir, pentru 30 de zile. Pentru ambii inculpaţi, Tribunalul Galaţi a dispus prelungirea arestării preventive cu încă 30 de zile.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Galaţi.

Nati Meir a fost trimis în judecată în luna februarie, într-un alt dosar, pentru înşelarea a opt persoane, pe care a încercat să le plătească pentru anumite servicii cu bancnote specimen.

Nati Meir este arestat preventiv din 20 octombrie 2009.

Între timp, fostul deputat a fost condamnat de instanţa Tribunalului Bucureşti, pe 2 martie, la patru ani de închisoare cu executare pentru înşelarea mai multor persoane cărora le promisese locuri de muncă în Israel. În acest dosar, Nati Meir a fost trimis în judecată în 11 decembrie 2006, fiind acuzat de evaziune fiscală, fals intelectual şi înşelăciune în legătură cu încheierea unor contracte de muncă pentru Israel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici