- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nati Meir rămâne în arest preventiv - VIDEO
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins, marţi, contestaţia lui Nati Meir la decizia de arestare preventivă în dosarul în care este acuzat de înşelăciune, deţinere şi punere în circulaţie de valori falsificate.
Nati Meir rămâne în arest preventiv (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)
Curtea de Apel Bucureşti a dezbătut, marţi, contestaţia lui Nati Meir împotriva deciziei prin care s-a dispus arestarea sa preventivă în dosarul în care este cercetat pentru înşelăciune, deţinere şi punere în circulaţie de valori falsificate.
Nati Meir a arătat că se află de mai bine de 14 ani în România şi că întotdeauna i-a ajutat pe oamenii care au venit să i se plângă de diverse probleme.
Avocatul acestuia, Violeta Podolianu, le-a spus judecătorilor că nu se poate pune problema unei fapte penale în acest caz, pentru că "cele trei părţi vătămate s-au grăbit în momentul în care au făcut denunţurile, pe când ar fi trebuit să aştepte ca cele trei contracte întocmite să-şi urmeze cursul juridic".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-o dăm în vot la alegeri! Civilizat, legal, fără violență
-
Ciolacu: De ce să-mi dau demisia? N-am ce lămuri. Vorbim de o călătorie a mea în zona privată
-
Ciucă, la revenirea din Austria: Moment decisiv pe 22 noiembrie la Budapesta, în privinţa Schengen
-
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidenţială în favoarea Elenei Lasconi
Apărătorul a spus că în cazul filei CEC pe care clientul său ar fi dat-o uneia dintre cele trei părţi vătămate, nu se poate problema unui fals, pentru că aceasta era emisă de Banca Credit Suisse, iar cel care a primit-o, a verificat-o la Banca Transilvania.
"Astfel, era normal ca cei de la Banca Transilvania să spună că nu pot oferi detalii despre această filă CEC", a adăugat avocatul.
În replică, procurorul de şedinţă a menţionat că Nati Meir mai este suspect într-un dosar vizând înşelăciune, precum şi că acesta a fost condamnat la un moment dat în Israel. Meir nu este străin de faptele penale, el fiind un pericol pentru ordinea publică, a subliniat procurorul.
Referitor la fila CEC emisă, reprezentantul Ministerului Public a arătat instanţei că "aceasta a fost completată necorespunzător, acesta fiind de fapt motivul pentru care fila CEC a fost respinsă ca fiind nevalabilă".
Procurorul a precziat că Nati Meir "nu a intenţionat niciun moment să respecte clauzele contractuale şi de aceea nu a făcut nici până la acest moment dovada că ar deţine sumele de bani promise ca împrumut; a dorit doar încasarea acestui comision, după care a încercat tergiversarea acordării împrumurilor promise".
Nati Meir a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în 20 octombrie, de instanţa Tribunalului Bucureşti, politicianul atacând decizia cu recurs.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO