- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (12.07.2014, 12:20)
- Andreea Unturica , Liliana Iedu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nicio persoană reţinută în dosarul de cămătărie cu prejudiciu de 2 milioane de euro, de la Timişoara
Niciuna dintre cele 23 de persoane audiate de procurorii DIICOT în dosarul de cămătărie de la Timişoara cu un prejudiciu de două milioane de euro nu a fost reţinută şi nu a primit interdicţie, în urma audierilor care s-au încheiat în noaptea de vineri spre sâmbătă.
Urmărește
366 afișări
Nicio persoană reţinută în dosarul de cămătărie cu prejudiciu de 2 milioane de euro, de la Timişoara (Imagine: Shutterstock)
Potrivit procurorilor, niciunul dintre cei 23 de suspecţi audiaţi în dosarul de cămătărie de la Timişoara nu a fost reţinut şi nu a primit nicio interdicţie, în urma audierilor din noaptea de vineri spre sâmbătă, procurorii urmărind mai mult să cerceteze actele ridicate în urma celor 33 de percheziţii desfăşurate vineri dimineaţă în municipiu.
Procurorul-şef al DIICOT Timişoara, Mircea Andreş a declarat încă de vineri seară corespondentului MEDIAFAX că, cel mai probabil, nimeni nu va fi reţinut în acest caz.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
”Am început audierile, încă audiem. Probabil că nu vom lua măsuri preventive faţă de cei audiaţi. Noi mai mult am vrut să ridicăm documente deoarece sunt părţi vătămate care au spus că au încheiat contracte cu ei şi care apoi au făcut plângeri la DIICOT”, declara Mircea Andreş.
Prejudiciul în acest caz este de două milioane de euro.
Printre cei audiaţi se numără şi Sorin Udrea, liderul unei grupări specilizate în infracţiuni cu violenţe. Audierea lui Udrea a durat doar câteva minute, acesta nedorind să facă declaraţii nici la intrarea, nici la ieşirea din sediul DIICOT Timişoara. De asemenea, soţia lui Udrea a fost şi ea condusă la audieri.
Udrea este acuzat într-un alt dosar pentru constituire de grup infracţional organizat, complicitate la contrabandă, şantaj, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme şi muniţii, complicitate la tâlhărie în formă calificată, braconaj, în formă calificată şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. El nu a fost condamnat pentru aceste acuzaţii, dosarul său aflându-se încă în lucru la Tribunalul Timiş.
În dosarul privind cămătăria a fost audiat şi Adrian Cocoană, care a accidentat mortal un tânăr aflat pe trotuar. În august 2008, Cocoană, care se afla la volanul unui Ferrari, a pierdut controlul maşinii, care a ajuns pe trotuar şi a lovit mortal un tânăr de 28 de ani, după care şoferul a fugit de la locul accidentului. În noiembrie 2011, Adrian Cocoană a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare, iar în septembrie 2013, după ce a ispăşit două treimi din pedeapsă, el a fost elibrat condiţionat. Cocoană este medic de meserie, însă nu profesează.
Vineri, la intrarea în sediul DNA Timişoara, Cocoană a declarat presei că nu cunoaşte motivul pentru care a fost ridicat de procurori.
”Nu ştiu ce-i cu aceste acuzaţii, nu am dat bani cu camătă, nu am dat niciun împrumut”, a spus Cocoană.
Totodată, patronul unor case de schimb valutar din Timişoara, Mihai Cădere, a fost audiat de procurorii din Timişoara, în acest caz.
Procurorul-şef al DIICOT Timiş a mai spus corespondentului MEDIAFAX că în urma celor 33 de percheziţii de vineri dimineaţa, procurorii au ridicat mai multe documente şi laptopuri care urmează să fie analizate.
Un număr de 33 de percheziţii au avut loc, vineri dimineaţă, la Timişoara, într-un dosar de cămătărie.
Potrivit unor surse judiciare, suspecţii împrumutau bani şi percepeau apoi dobânzi foarte mari care ajungeau şi la o mie la sută şi semnau acte cu clienţii lor prin care aceştia din urmă se obligau să le cedeze apartamentele, în cazul în care nu îşi plăteau datoria la timp.
Conform surselor citate, unele persoane au pierdut chiar şi câte două sau trei apartamente, după ce au împrumutat bani şi nu au reuşit să achite datoria.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe