Nicio persoană reţinută în dosarul de cămătărie cu prejudiciu de 2 milioane de euro, de la Timişoara

Niciuna dintre cele 23 de persoane audiate de procurorii DIICOT în dosarul de cămătărie de la Timişoara cu un prejudiciu de două milioane de euro nu a fost reţinută şi nu a primit interdicţie, în urma audierilor care s-au încheiat în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Urmărește
366 afișări
Imaginea articolului Nicio persoană reţinută în dosarul de cămătărie cu prejudiciu de 2 milioane de euro, de la Timişoara

Nicio persoană reţinută în dosarul de cămătărie cu prejudiciu de 2 milioane de euro, de la Timişoara (Imagine: Shutterstock)

Potrivit procurorilor, niciunul dintre cei 23 de suspecţi audiaţi în dosarul de cămătărie de la Timişoara nu a fost reţinut şi nu a primit nicio interdicţie, în urma audierilor din noaptea de vineri spre sâmbătă, procurorii urmărind mai mult să cerceteze actele ridicate în urma celor 33 de percheziţii desfăşurate vineri dimineaţă în municipiu.

Procurorul-şef al DIICOT Timişoara, Mircea Andreş a declarat încă de vineri seară corespondentului MEDIAFAX că, cel mai probabil, nimeni nu va fi reţinut în acest caz.

”Am început audierile, încă audiem. Probabil că nu vom lua măsuri preventive faţă de cei audiaţi. Noi mai mult am vrut să ridicăm documente deoarece sunt părţi vătămate care au spus că au încheiat contracte cu ei şi care apoi au făcut plângeri la DIICOT”, declara Mircea Andreş.

Prejudiciul în acest caz este de două milioane de euro.

Printre cei audiaţi se numără şi Sorin Udrea, liderul unei grupări specilizate în infracţiuni cu violenţe. Audierea lui Udrea a durat doar câteva minute, acesta nedorind să facă declaraţii nici la intrarea, nici la ieşirea din sediul DIICOT Timişoara. De asemenea, soţia lui Udrea a fost şi ea condusă la audieri.

Udrea este acuzat într-un alt dosar pentru constituire de grup infracţional organizat, complicitate la contrabandă, şantaj, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme şi muniţii, complicitate la tâlhărie în formă calificată, braconaj, în formă calificată şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. El nu a fost condamnat pentru aceste acuzaţii, dosarul său aflându-se încă în lucru la Tribunalul Timiş.

În dosarul privind cămătăria a fost audiat şi Adrian Cocoană, care a accidentat mortal un tânăr aflat pe trotuar. În august 2008, Cocoană, care se afla la volanul unui Ferrari, a pierdut controlul maşinii, care a ajuns pe trotuar şi a lovit mortal un tânăr de 28 de ani, după care şoferul a fugit de la locul accidentului. În noiembrie 2011, Adrian Cocoană a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare, iar în septembrie 2013, după ce a ispăşit două treimi din pedeapsă, el a fost elibrat condiţionat. Cocoană este medic de meserie, însă nu profesează.

Vineri, la intrarea în sediul DNA Timişoara, Cocoană a declarat presei că nu cunoaşte motivul pentru care a fost ridicat de procurori.

”Nu ştiu ce-i cu aceste acuzaţii, nu am dat bani cu camătă, nu am dat niciun împrumut”, a spus Cocoană.

Totodată, patronul unor case de schimb valutar din Timişoara, Mihai Cădere, a fost audiat de procurorii din Timişoara, în acest caz.

Procurorul-şef al DIICOT Timiş a mai spus corespondentului MEDIAFAX că în urma celor 33 de percheziţii de vineri dimineaţa, procurorii au ridicat mai multe documente şi laptopuri care urmează să fie analizate.

Un număr de 33 de percheziţii au avut loc, vineri dimineaţă, la Timişoara, într-un dosar de cămătărie.

Potrivit unor surse judiciare, suspecţii împrumutau bani şi percepeau apoi dobânzi foarte mari care ajungeau şi la o mie la sută şi semnau acte cu clienţii lor prin care aceştia din urmă se obligau să le cedeze apartamentele, în cazul în care nu îşi plăteau datoria la timp.

Conform surselor citate, unele persoane au pierdut chiar şi câte două sau trei apartamente, după ce au împrumutat bani şi nu au reuşit să achite datoria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici