- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nicuşor Constantinescu nu poate părăsi ţara după 30 ianuarie. Instanţa a respins cererea preşedintelui CJ Constanţa
Solicitarea de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara formulată de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cercetat de DNA pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu, a fost respinsă, vineri, de Judecătoria Constanţa, fără a mai exista o altă cale de atac.
Instanţa a respins cererea lui Nicuşor Constantinescu de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara
Decizia magistraţilor Judecătoriei Constanţa a fost pronunţată vineri după-amiază, în şedinţă publică.
Astfel, magistraţii au respins ca nefondată solicitarea lui Nicușor Constantinescu de a-i fi ridicată interdicţia de a părăsi ţara pentru 30 de zile.
Decizia Judecătoriei Constanţa nu mai are cale de atac.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Reprezentanţii DNA - Serviciul Teritorial Constanţa au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că Nicuşor Constantinescu poate părăsi ţara până în data de 30 ianuarie, conform deciziei de joi a DNA.
Decizia este valabilă până în 30 ianuarie, dată de la care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa trebuie să se afle în ţară, în condiţiile în care acestuia i-a fost acceptată ridicarea interdicţiei doar pentru primele 15 zile din cele 30, dispuse de DNA, iar instanţa i-a respins solicitarea de ridicare a interdicţiei pentru toată perioada.
"Numai în cazul în care instanţa ar fi acceptat solicitarea avocatului domnului Constantinescu s-ar fi schimbat ceva în această situaţie şi anume n-ar mai fi existat nicio interdicţie de părăsire a ţării nici după data de 30 ianuarie", a precizat şeful DNA Constanţa, procurorul Sorin Constantinescu.
Procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanţa au anunţat, miercuri, că Nicuşor Constantinescu are interdicţia de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.
Joi, Nicuşor Constantinescu a depus o solicitare la DNA Constanţa pentru întreruperea interdicţiei de a părăsi ţara pentru 30 de zile, cerere acceptată de procurorii anticorupţie, care au decis că acesta poate părăsi ţara până în 30 ianuarie, respectiv pentru o perioadă de 15 zile. Potrivit reprezentanţilor DNA Constanţa, Nicuşor Constantinescu a primit acest drept deoarece a prezentat documente din care a reieşit că suferă de o afecţiune severă şi este necesar să meargă la tratament la o clinică din străinătate.
Tot joi, Nicuşor Constantinescu a solicitat Judecătoriei Constanţa ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara pentru toată perioada de 30 de zile, pe motiv că suferă de "o boală gravă" şi trebuie să meargă la tratament în SUA, unde şi-a făcut programări la mai multe institute, el obţinând deja viza de la ambasadă.
Conform unor apropiaţi ai preşedintelui CJ Constanţa, Constantinescu urma să plece la sfârşitul acestei săptămâni în SUA pentru a-şi trata problemele de sănătate.
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupţie, miercuri, din faţa sediului CJ, şi dus la audieri la DNA. În momentul în care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a încercat să se opună şi a refuzat să fie urcat în maşina anchetatorilor, el reclamând că se face un abuz întrucât a fost emis mandatul de aducere fără ca el să fie citat şi să semneze citaţia.
Constantinescu a fost audiat la DNA timp de aproximativ o oră şi jumătate, iar la ieşirea din sediul instituţiei a declarat că va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat, "ca un animal", de către procurorii DNA, pe care i-a acuzat de abuz şi poliţie politică, el spunând că este "jignitor" ce s-a întâmplat.
"Am fost ridicat într-o manieră poliţienească, miliţienească, cu luare, cu prindere, suprindere, a unui ales local care nici nu ştie acuzaţiile. Este un mare abuz, o mare gravitate pentru România şi ne mai mirăm apoi de ce ne merge rău", a spus Constantinescu.
Miercuri, după ce procurorii DNA l-au ridicat pe Nicuşor Constantinescu pentru a-l duce la audieri, CJ Constanţa a transmis un comunicat de presă în care se preciza că instituţia "condamnă cu tărie acţiunea vădit abuzivă şi inumană efectuată în cursul zilei de 15.01.2014 de către mai multe persoane neidentificate asupra preşedintelui Consiliului Judeţean, domnul Nicuşor Constantinescu".
În document se menţionează că preşedintele CJ cere Parlamentului desfiinţarea prin lege a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, "un aparat odios de poliţie politică aflat la îndemâna lui Traian Băsescu şi care s-a plasat prin acţiunile sale deasupra justiţiei române şi a statului de drept".
Într-un comunicat de presă, DNA preciza, miercuri, că procurorii anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Constantinescu, pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave.
Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că "există date şi indicii temeinice potrivit cărora Nicuşor Daniel Constantinescu şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)", potrivit DNA.
Joi, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul afirmaţiilor făcute de preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cu privire la Direcţia Naţională Anticorupţie, pe care a numit-o "poliţie politică", susţinând că ar trebui desfiinţată.
Nicuşor Constantinescu se află la cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, câştigând alegerile din iunie 2012 cu peste 60 la sută din voturi. De asemenea, el este prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Constanţa a PSD, al cărei preşedinte este Radu Mazăre.
Constantinescu, în vârstă de 47 de ani, a intrat în politică în 2000, când a candidat pentru funcţia de consilier local, fiind în echipă cu Radu Mazăre, care avea să căştige Primăria.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36