- Home
- Social
- (20.11.2020, 05:53)
- Andreea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nu mai sunt locuri la ATI în Bucureşti. Pacienţii sunt transferaţi în alte oraşe
- Situaţia din Bucureşti a ajuns într-un punct critic
- Bucureştiul nu mai are locuri disponibile la Terapie Intesivă
- Bolnavii în stare gravă din Bucureşti sunt transferaţi în alte oraşe
- Responsabilii se pregătesc să mai mute zece pacienţi
Urmărește
479 afișări
Nu mai sunt locuri la ATI în Bucureşti. Pacienţii sunt transferaţi în alte oraşe
În ceea ce priveşte locurile la ATI, situaţia din Capitală este una critică. Ieri cinci pacienţi de la Spitalele Universitar şi Bagdasar au ajuns în spitale din Moldova, cu un avion militar. Peste 1.000 de oameni infectaţi cu SARS COV 2, se luptă pentru viaţa lor în secţiile ATI.
De aceea bolnavii de Covid-19 care sunt în stare gravă sunt transferaţi.
Radu Ţincu, medic la terapie intensiva spune că autorităţile trebuie să înţeleagă că nu spitalul in sine trebuie transformat în spital pentru Covid, ci trebuie crescută capacitatea secţiilor de terapie intensivă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Cinci pacienti în stare gravă infectaţi cu Sars-cov-2 au fost transportaţi de aici din Bucureşti cu o aeronavă Spartan către Bacău şi către Iaşi. Zboruri pentru a 10 pacienţi vor fi în curând planificate.
"Protocolul de transfer este foarte simplu. Orice pacient care este supus transferului va fi evaluat de medicii de terapie intensivă din spitalul de unde urmează să plece şi vor fi însoţiţi pe perioada transportului de medici care vor asigura toate măsurile necesare în timpul transporului", spune medicul Radu Ţincu.
"Bucureştiul reprezintă o agolmerare urbană. Am avut peste 1.000 de cazuri multe zile la rând. Acest lucru va genera un număr de transfer de 50-60-70 de pacienţi pe zi care vor ajunge la ATI şi cel mai probabil în perioada următoare vor mai fi necesare astfel de transferuri", explică doctorul.
Managerul spitalului de boli infececţioase de la Iaşi are un plan de backup. "Întotdeana la Spitalul de boli infecţioase din Iaşi manageriem în aşa fel locurile-având cam 250 şi peste 250 de pacienţi confirmaţi şi cei mai mulţi dintre ei dependeţi de oxgien astfel încât să avem locuri libere de ATI pentru că peste noapte pot avea loc agravări şi este foarte greu să mai găseşti locuri”, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul spitalului de boli infecţioase din Iaşi.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe