O navă a eşuat marţi dimineaţa pe Dunăre. Remorcherului Covurlui a intrat în acţiune

O navă a eşuat marţi dimineaţa pe Dunăre, a anunţat, printr-un comunicat, Administraţia Naţională Fluvială a Dunării de Jos Galaţi.

Urmărește
1291 afișări
Imaginea articolului O navă a eşuat marţi dimineaţa pe Dunăre. Remorcherului Covurlui a intrat în acţiune

O navă a eşuat marţi dimineaţa pe Dunăre. Remorcherului Covurlui a intrat în acţiune

Potrivit unui comunicat al Administraţiei, instituţia monitorizează în permanenţă nivelurile înregistrate la punctele critice pentru identificarea zonelor cu adâncimi sub 2,5 metri.

„În prezent, pe sectoarele de Dunăre administrate de AFDJ între km 375 - km 237 adâncimile sunt peste 3 faţă de nivelul eliajului navigabil. Pe sectorul de Dunăre cuprins între km 845-km 610, AFDJ urmează să înceapă execuţia de lucrări de dragaj cu navele proprii în punctele critice km 675-km 678 Bechet, km 821-km 820 Salcia şi km 617-km 613 Calnovăţ”, a transmis regia Autonomă Administraţia Fluvială a Dunării de Jos.

Instituţia susţine că a emis încă din 31 iulie un aviz către navigatori prin care aceştia sunt rugaţi să coreleze pescajele de încărcare cu condiţiile de navigaţie existente, să respecte semnalizarea plutitoare din teren precum şi limitele actuale ale şanalului.

„Până în prezent convoiul RADOMIR a atins fundul în zona punctului critic Salcia, la limita şenalului, reuşind totuşi să se desprindă şi să-şi continue drumul. De asemenea, nerespectarea limitei şenalului a făcut ca astăzi, 06.08.2024, la ora 8, nava CEMAL REIS să eşueze în afara şenalului navigabil pe sectorul de Dunăre Maritimă la Mm 75”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, nava a fost dezeşuată cu ajutorul remorcherului Covurlui al AFDJ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
navă,
eşuată,
dunăre

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici