- Home
- Social
- CONSTANŢA, (05.07.2018, 11:30)
- Cătălin Legănel
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O plajă terapeutică, inaugurată la Mamaia - GALERIE FOTO
O plajă terapeutică pentru toate categoriile de persoane cu dizabilităţi a fost inaugurată la Mamaia, pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. Pădurea de bambus şi cortul ”spiritual” se numără printre principalele atracţii.
Urmărește
1824 afișări
Plajă terapeutică pentru toate categoriile de persoane cu dizabilităţi, inaugurată la Mamaia
Potrivit unui comunicat transmis joi de Centrul Psihologic “Marea Neagră”, plaja, cu o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, se află lângă pontonul vechi al staţiunii Mamaia şi este „o plajă senzorială care se adresează celor cinci simţuri umane ce sunt stimulate astfel în mod direct”.
“Nu este doar o simplă plajă amenajată, este o adevărată creaţie artistică. Întregul concept reprezintă o poveste desenată pe nisip la ţărm de mare. Toate elementele au fost astfel îmbinate încât fiecare persoană sosită aici să simtă bucurie şi linişte”, declară psihologul Adrian Gemănaru, iniţiatorul proiectului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. Cel puțin 151 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
-
Alegeri prezidenţiale în Croaţia
-
Piloţii avionului prăbuşit în Coreea de Sud au emis un semnal de alarmă
-
Ministrul de Externe al Germaniei avertizează despre “flota fantomă” a Rusiei şi necesitatea sancţiunilor
Între principalele atracţii ce pot fi descoperite pe plaja terapeutică se numără zona aromelor, pădurea de bambus - reprezentată de un instrument muzical gigant, curcubeul - format din perdele colorate din texturi diferite ce sunt dispuse în zona de stimulare tactilă, pictura pe sticlă şi un atelier de olărit. Pe plajă a fost instalat şi un cort „spiritual”, unde pot fi auzite tobele africane, din cadrul atelierului de terapie prin muzică. Pentru relaxarea turiştilor în prima parte a sectorului de plajă a fost amenajată o adevărată grădină, cu plante specifice zonei de nisip şi plajă, iar cei dornici să pătrundă în interiorul acesteia se pot bucura de o alee senzorială unde pot întâlni texturi diferite: scoarţă de copac, marmură, rumeguş, felii de lemn, cărămizi, etc.
Pentru a facilita accesul persoanelor aflate în scaun rulant a fost instalată direct pe nisip prima rampă de acces pe plajă din România special construită pentru scaunele rulante.
„Este o rampă ce asigura un acces uşor şi o protecţie corespunzătoare a mediului înconjurător, fiind complet diferită de rampele clasice din lemn ce se găsesc pe întreg litoralul”, spun reprezentanţii centrului.
Pentru persoanele cu nevoi speciale care prezintă o desincronizare la nivel senzorial la contactul cu apa au fost achiziţionate din Franţa trei fotolii mobile special construite ce se pot deplasa pe nisip şi, de asemenea, pot pluti pe apa mării.
Turiştii aflaţi pe această plajă se pot relaxa într-o zonă specială destinată cearceafurilor, având în vedere caracterul terapeutic al acestei zone.
Un alt punct de atracţie al plajei este pontonul plutitor instalat la malul mării, element ce atrage ca un magnet toţi copiii aflaţi pe plajă.
Accesul pe tot sectorul de sectorul de plajă şi participarea la ateliere este gratuit.
„Deşi este un proiect ce se adresează fără discriminare întregii comunităţii, proiectul a fost susţinut financiar de către mine şi de către o mână de prieteni cu ajutorul cărora am adunat suma de 45.000 de euro pentru finanţarea acestui proiect. Este dureros să vezi că statul nu dă o mână de ajutor pentru aceste persoane care au mare nevoie de iubirea şi atenţia noastră, dar totodată sunt extrem de fericit că oamenii au sărit în ajutor, au înţeles importanţa unui astfel de proiect pe plaja din Mamaia şi am putut lansa plaja terapeutică, unică în Europa”, a mai spus psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului Psihologic “Marea Neagră”.
Citește pe alephnews.ro: CNN: Putin își cere scuze pentru „tragicul” accident al Azerbaidjan Airlines „fără a-și recunoaște responsabilitatea”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Magnus Carlsen, numărul 1 mondial, părăsește Campionatul Mondial de Șah Rapid din cauza blugilor: „Devenise o chestie de principiu”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Ce pensie va avea de la 1 ianuarie un pensionar român, dacă acum primește 3.000 de lei pe lună
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:08
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1040. Rolul Germaniei în menţinerea păcii în Ucraina depinde de aprobarea Rusiei, spune Merz / Dronele ucrainene domină operaţiunile armatei în 2024, raportează ministrul apărării / Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal
-
astăzi, 09:57
Avion prăbuşit în Coreea de Sud. La bord se aflau 175 de pasageri şi şase membri ai echipajului