Prima pagină » Life-Inedit » O sabie de patrimoniu folosită la o crimă, predată Muzeului Naţional de Istorie

O sabie de patrimoniu folosită la o crimă, predată Muzeului Naţional de Istorie

O sabie turcească din secolul al XIX-lea, folosită, în anul 2010, pentru comiterea unei crime, a fost predată, miercuri, Muzeului Naţional de Istorie a României, de către reprezentanţii Poliţiei Capitalei.
O sabie de patrimoniu folosită la o crimă, predată Muzeului Naţional de Istorie

Sabia a fost predată în urma semnării unui protocol între şeful Poliţiei Capitalei, comisarul şef Mihai Pruteanu şi directorul Muzeului Naţional de Istorie a României, Ernest Oberlander-Târnoveanu.

Este vorba despre o sabie tucească, de tip şimşir, care a fost capturată, în timpul Războiului de Independenţă, în 1877, de la un militar turc, amănunt gravat pe lama sabiei.

Moştenită din generaţie în generaţie, sabia a ajuns la Florina Hogaş, strănepoata oşteanului român care a adus-o acasă de pe câmpul de luptă.

Potrivit poliţiştilor Serviciului Omoruri, în anul 2010, femeia, ajunsă la vârsta de 71 de ani, a hotărât să-şi ucidă soţul de 73 de ani, care, de mai mulţi ani, era paralizat şi căruia dorea să-i curme suferinţele. Atunci, aceasta l-a înjunghiat cu sabia şi l-a lovit de mai multe ori cu un ciocan în cap.

Florina Hogaş a fost condamnată la 15 ani de închisoare.

Directorul MNIR Ernest Oberlander-Târnoveanu a precizat pentru MEDIAFAX că spada nu va fi deocamdată expusă, urmând să fie inclusă în viitor într-o expoziţie cu mai multe obiecte pe care muzeul le are de la Poliţie.

BACALAUREAT 2013: Tot ceea ce trebuie să ştii despre examenul din acest an