Oamenii pesimişti, mai predispuşi la demenţă. Cercetător: "E primul studiu care arată relaţia biologică dintre negativism şi Alzheimer"

  • Oamenii presimişti sunt mai predispuşi la a dezvolta demenţă şi boli relaţionate patologiei Alzheimer
  • Dr. Natalie Marchant, psihiatru şi cercetător la University College London, spune: "Am ajuns la concluzia că gândirea negativă poate fi un nou factor de risc pentru demenţă"
  • Dr. Richard Isaacson: "E primul studiu care arată relaţia biologică dintre modul de gândire şi patologia Alzheimer"
Urmărește
453 afișări
Imaginea articolului Oamenii pesimişti, mai predispuşi la demenţă. Cercetător: "E primul studiu care arată relaţia biologică dintre negativism şi Alzheimer"

Sursa FOTO: Profimedia

Oamenii negativişti şi pesimişti prezintă un risc mai mare cu privire la dezvoltarea demenţei şi a altor boli asociate - este concluzia unor cercetători de la University College London. Dr. Natalie Marchant, psihiatru şi expert cercetător, a vorbit pentru CNN.
 
Specialiştii au descoperit că ar putea exista o relaţie între gândirea negativă constantă, declinul cognitiv - care duce la demenţă - şi creşterea depunerilor proteinelor responsabile de apariţia bolii Alzheimer.
 
"Am ajuns la concluzia că gândirea negativă poate fi un nou factor de risc pentru demenţă", a spus Natalie Marchant, expert al departamentului de sănătate mintală la University College London.
 
Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat 350 de persoane cu vârsta de peste 55 de ani pentru o perioadă de 2 ani. Aproximativ o treime dintre participanţi au fost supuşi unor scanări cerebrale pentru a observa modificările şi acumulările proteinelor considerate responsabile pentru apariţia Alzheimer.

EXPERT: "E primul studiu care arată relaţia dintre gândirea negativă şi patologia Alzheimer"

În cursul cercetării, experţii au descoperit că oamenii copleşiţi de gânduri negative au prezentat acumulări mai mare ale proteinelor tau şi beta-amiloid, dar şi un declin al funcţiei memoriei, în comparaţie cu persoanele care nu au avut gânduri negative - ori cel puţin nu la fel de multe.
 
De asemenea, studiul a luat în calcul nivelurile de anxietate şi depresie, fiind observat un declin la persoanele predispuse la aceste afecţiuni.
 
"Acesta este primul studiu acre arată o relaţie biologică între gândirea negativă repetitivă şi patologia Alzheimer. Studiul oferă medicilor o modalitate mai precisă de evaluare a riscului de aparţie a bolii Alzheimer, astfel încât aceştia să poată prescrie tratamente mai personalizate", a spus neurologul Dr. Richard Isaacson, fondator al Clinicii de Prevenţie Alzheimer.
 
"Mulţi oameni aflaţi în grupul de risc nu sunt conştienţi de impactul negativ pe care îngrijorarea îl are asupra creierului", a mai spus Isaacson.

RECOMANDAREA SPECIALIŞTILOR: Antrenează-te să gândeşti pozitiv

Astfel, experţii spun că oamenii ar trebui să îşi antreneze optimismul şi să fie mai preocupaţi de starea lor de bine decât să se consume constant din diverse cauze. Cu cât o persoană este mai optimistă, cu atât este mai protejată de afecţiunile neurologice şi chiar de accidentele vasculare cerebrale ori atacurile de cord, scrie CNN.
 
Una dintre tehnicile recomandate este practicarea recunoştinţei - a multumirii pentru ce ai şi faţă de ce ai realizat.
 
De asemenea, specialiştii recomandă înlocuirea gândurilor negative cu gânduri pozitive. Exemplul lor: înlocuieşte "a întârziat pentru că nu mă respectă" cu "sigur a apărut ceva neprevăzut" şi a lui "nu sunt bun de nimic" cu "nu am obţinut jobul pentru că nu m-am concentrat suficient de mult".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici