- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
„Ochii pe mine!”. Despre afaceri, performanţă şi investiţii în pandemie. George Rotariu: „100% nu există inflaţie. Bitcoin-ul este similar aurului.”/ Ana Consulea: „Francezii aveau respect pentru meseria lor. Când m-am întors în ţară a fost un şoc pentru mine!”
- G. Rotariu, despre siguranţa investiţiilor: „Noi avem două softuri de verificare, de unde vin banii, alt soft verifică istoricul banilor. Este clar că vrem să le transmitem clienţilor noştri că îi verificăm.”
- George Rotariu, despre Afacerea Bitcoin: „Nu există inflaţie, bitcoin-ul este similar aurului. Dacă investeşti 10.000 de dolari în Bitcoin, suma va creşte cu maximum între 5 si 15% pe an.
- Ana Consulea: „De la 16 ani am lucrat în restaurante, de la spălat vase până la a fi ospătar. După care am ajuns şi la gestiune. Număram ciorbele, era extraordinar.”
Ana Consulea, despre şansa de a învăţa de la cei mai buni: ,,Deşi nu am stat în Franţa 10 ani, a fost un curs de un an şi jumătate, m-am schimbat prin impactul şi profesionismul oamenilor de acolo. Aveau respect pentru meseria lor.”
„Ochii pe mine!” cu Vlad Craioveanu – invitaţi luni seara la Aleph News, George Rotariu, co-fondator si CEO Bitcoin Romania şi Ana Consulea, cofetar şcolit în Franţa şi fondator Zexe Braserie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Preşedintele Coreei de Sud a decretat legea marţială. 190 de parlamentari au votat pentru anularea măsurii/ Proteste de amploare în fața Parlamentului din Coreea de Sud
-
Ciolacu, după întâlnirea cu Lasconi: drumul european al ţării noastre trebuie să continue doar apărând mult mai hotărât valorile tradiţionale
-
FRF contestă la TAS decizia UEFA după meciul România – Kosovo
-
Cătălin Predoiu, întâlnire cu ambasadoarea SUA pentru ultimele măsuri în privinţa Visa Waiver
George Rotariu îţi povesteşte cum a făcut faţă afacerea Bitcoin în pandemie şi care sunt deciziile luate pentru a se putea adapta noii realităţi. Invitatul lui Vlad Craioveanu a vorbit şi despre reguli noi, câştiguri, pierderi, dar mai ales despre cum poate bitcoinul îmbunătăţi sistemele financiare.
De la poker la bitcoin
A dat poker-ul pe Bitcoin şi de ani buni jonglează cu banii virtuali. Prima lui 100.000 de euro câştigată la masa de poker a investit-o în bitcoin. Iar rezultatele din prezent arată că a avut mână bună şi că a luat decizia corectă.
Aşa că, dacă te tentează domeniul şi te gândeşti să investeşti pe viitor, George Rotariu îţi oferă câteva detalii importante care îţi pot deschide apetitul pentru bitcoin.
,,Dacă investeşti 10.000 de dolari în Bitcoin, suma va creşte cu maximum între 5 si 15% pe an. (…) De fiecare dată, au fost circumstante, dar întotdeauna spun că, pe termen lung, bitcoin-ul este bun pentru a-ţi scoate banii. Îţi poţi achiziţiona bitcoin de oriunde în lume”, a explicat George Rotariu, co-fondator si CEO Bitcoin Romania.
Românii, pandemia şi bitcoin-ul
George Rotariu îţi spune ce anume i-a speriat pe români, din punct de vedere al investiţiei în bitcoin, în pandemie.
V. Craioveanu: Cumva încerci să mă convingi că la Bitcoin nu există inflaţie...
G. Rotariu: 100% nu există inflaţie. Bitcoinul este similar aurului. Bitcoinul, în 2017, era 1.000 de dolari. Acum este 13.000 de dolari. Eu tot timpul am spus că, pe termen lung, nu trebuie să ne uităm neapărat la fluctuaţie. Fluctuaţii sunt. Era 7.500 înainte să înceapă pandemia. În primele luni de pandemie, oamenii, unii dintre ei, s-au speriat şi au început să vândă, pentru că nu ştiau ce va urma. Alţii au zis că vor să speculeze şi au vândut şi ei. S-a creat un val de vânzări. A scăzut preţul Bitcoin-ului de la 7.500 la 4.000, dar acolo a stat maxim 24 de ore pentru că a fost ceva speculativ.”
G. Rotariu: „Investiţia în bitcoin este extrem de transparentă”
George Rotariu explică faptul că în Afacerea Bitcoin, lucrurile nu se fac deloc la întâmplare, iar verificările sunt la ordinea zilei. Câteva legi clare, venite din partea statului, ar limpezi însă şi mai mult situaţia.
„Există întotdeauna o suspiciune, însă investiţia în Bitcoin este extrem de transparentă. Dacă toate astea ar fi ajutate şi cu legi clare, ar exista o posibilitate minimă de spălat bani. Noi avem două softuri de verificare, de unde vin banii, alt soft verifică istoricul banilor. Este clar că vrem să le transmitem clienţilor noştri că îi verificăm. Este nevoie însă şi de ajutor din partea statului. Eu zic ajutor pentru întreaga industrie.”
Ce previziuni are George Rotariu pentru perioada care urma? – „Cred că fiecare stat va emite propria lui criptomenedă. Tehnologia va fi mai bună sau mai uşor de urmărit. Este mult mai transparent totul.”
Ana Consulea, cireaşa de pe tort
Şi după ce am întors Bitcoinul pe toate părţile, Ana Consulea este invitata perfectă pentru o conversaţie dulce. A ales să înveţe tainele patiseriei de la cei mai buni şi şi-a făcut un scop în a căuta perfecţiunea în cofetaria românească.
Cofetar şi fondator Zexe Braserie, invitata lui Vlad Craioveanu are o poveste la fel de frumoasă şi plină de ispiraţie asemenea drumului ales de ea. A crescut practic în restaurante, ajutând la afacerea părinţilor. Nu a fost favorizată şi nu a contat că este fata şefului.
„Noi (n.r. – Ana Consulea şi fraţii ei ) lucrăm de mici. De la 16 ani am lucrat în restaurante, de la spălat vase până la a fi ospătar. După care am ajuns şi la gestiune. Număram ciorbele, era extraordinar. Cred că aveam 19 ani, îmi făcusem prima firmă de evenimente florale. Aveam partea asta artistică şi de antreprenor în mine.”
Istorie într-o prăjitură
Şi-a dorit să facă performanţă în bucătărie şi să descopere tainele desertului perfect. În urma experienţei trăite în Franţa, ca elevă a Şcolii de Cofetari din Montbeliard, Ana Consulea şi-a făcut un scop în a căuta perfecţiunea în cofetaria românească.
Tache Ionescu, Carmen Sylva, Regina Maria sau George Enescu sunt doar cateva dintre prăjiturile româneşti interbelice pe care le-a adus în contemporaneitate.
A.Consulea: „M-am schimbat prin impactul şi profesionismul oamenilor din Franţa”
După un an şi jumătate de şcolarizare în Franţa, Ana Consulea a avut un şoc la întoarcerea în ţară.
V. Craioveanu: Care au fost provocările de care te-ai lovit în drumul tău spre crearea desertului perfect?
Consulea: Iniţial, când m-am întors, a fost un şoc pentru mine. Sincer, nu vedeam câmpul muncii chiar din perspectiva asta la început. După ce am muncit cu adevărat într-un loc în care nu mai eram copilul şefului, am văzut o diferenţă între atitudinea oamenilor care lucrau acolo şi atitudinea oamenilor care lucrau aici...Calitatea serviciilor. Asta m-a rănit în momentul respectiv. Deşi nu am stat acolo 10 ani, a fost un curs de un an şi jumătate, m-am schimbat prin impactul şi profesionismul oamenilor de acolo. Aveau respect pentru meseria lor. Asta am căpătat eu acolo. Respectul faţă de meseria pe care o am.”
Zi de zi continuă să inoveze şi să vină cu noi arome şi noi gusturi. Ultima pe listă: îngheţata cu colivă!
„Îngheţata cu colivă – hai să spunem că am făcut-o cum am crezut eu că trebuie să arate o îngheţată cu colivă. Sunt reţete pe care le-am adaptat noi. (…) Până în pandemie, totul a fost minunat. Am simţit nevoia să fac ceva nou. Nici anul acesta oricât de rau ar fi fost el, am reuşit să scot ceva. Am făcut un alt business – Zelato. Îngheţata clasică aerată şi cu foarte mult gust. Îngheţată cu eugenie, cu orez cu lapte. Eu întotdeauna am făcut lucrurile cum mi-au plăcut mie foarte mult.”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO