- Home
- Social
- ORADEA, (21.05.2015, 13:38)
- Adina Oşan , Vasile Măgrădean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ofiţer de la IPJ Satu Mare, trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă
Un ofiţer de la Poliţia Judeţeană Satu Mare a fost trimis în judecată, în arest la domiciliu, de procurorii DNA Oradea, fiind acuzat că a primit 180.000 de euro, în bani şi bunuri, de la un bărbat căruia îi promisese că va interveni favorabil într-un dosar penal al acestuia, pe care îl instrumenta.
Urmărește
167 afișări
Ofiţer de la IPJ Satu Mare, trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă (Imagine: Shutterstock)
Potrivit unui comunicat transmis, joi, de DNA, Adrian Bota, comisar de poliţie la Serviciul Cercetări Penale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, la data faptelor, a pretins şi primit de la un denunţător, în perioada 2006-2008, bani şi bunuri totalizând 180.000 de euro, poliţistul fiind reţinut în 22 aprilie, transmite corespondetul MEDIAFAX.
"Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Adrian Bota, ofiţer de poliţie la IPJ Satu Mare - Serviciul cercetări penale, cu gradul profesional de comisar de poliţie, la data faptelor, pentru luare de mită, în formă continuată, trafic de influenţă, în formă continuată şi două infracţiuni de spălare de bani. Procurorii au reţinut că Bota, în perioada 2006-2008, a pretins şi primit de la un denunţător bani şi bunuri totalizând 180.000 euro, constând în suma de 24.000 de euro, două terenuri în valoare de 150.000 euro la acea dată, obiecte de mobilier, plata contravalorii unor obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte", se arată în documentul citat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi la alegeri. Cauți Trump pe buletin. Cu liderii Democrativei, rămâne cum am stabilit: Le-o dai în vot
-
FOCUS Tradiţii şi obiceiuri de Bobotează: Fetele pun busuioc sub pernă, bărbaţii scot crucea din apă
-
Ziarul Financiar: 2025 din perspectiva liderilor europeni
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
De asemenea, s-a dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a lui Nagy Vasile, pentru complicitate la spălare de bani.
Procurorii DNA au subliniat că, în schimbul primirii foloaselor menţionate, Adrian Bota a promis că îşi va încălca atribuţiile de serviciu cu ocazia instrumentării unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu-Mare, dosar ce îi fusese repartizat, "în sensul că va audia mai multe persoane în sensul dorit de denunţător, urmând ca acele declaraţii să fie folosite de acesta în vederea admiterii unei cereri de revizuire aflate pe rolul Tribunalului Satu Mare şi a pronunţării unei hotărâri de achitare".
"A promis că va interveni direct pe lângă judecătorul de la Tribunalul Satu-Mare, la care fusese repartizată iniţial cererea de revizuire, respectiv indirect pe lângă un judecător de la Curtea de Apel Oradea, prin intermediul unui poliţist, pentru ca aceştia să admită în fond cererea de revizuire şi să pronunţe hotărâri de achitare a denunţătorului. De asemenea, Bota i-a solicitat denunţătorului ca, în schimbul acestora prestaţii să-i transfere dreptul de proprietate asupra a două terenuri, situate în municipiul Satu Mare şi în comuna Viile, deţinute de denunţător", se mai arată în document.
Conform comunicatului, pentru a disimula identitatea reală a beneficiarului celor două terenuri primite ca titlu de mită, respectiv cu titlu de trafic de influenţă, Adrian Bota i-a dispus denunţătorului să încheie două contracte de vânzare-cumpărare a acelor bunuri în care, drept cumpărători, au figurat persoane apropiate din cercul celor doi inculpaţi, fără ca acestea să achite vreodată preţul acelor terenuri.
"Inculpatul Nagy Vasile, la solicitarea lui Adrian Bota, a găsit persoanele respective, cu toate că ştia că, prin încheierea acelor contracte de vânzare-cumpărare, terenurile îi reveneau de facto poliţistului, ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni de către acesta. Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile, precum şi poprirea sumelor de bani existente şi viitoare în conturile deţinute de Bota", se mai arată în comunicatul DNA.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii luate în cauză.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas a aprobat lista de 34 de ostatici propusă de Israel pentru un posibil schimb. Progresul în negocieri este legat de obținerea unui acord
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
BREAKING! Cunoscutul bărbat de la noi A PARALIZAT! Trece prin momente cumplite: 5000 euro pe zi tratamentul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe