- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.03.2015, 18:43)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OMS: Programul "Laptele şi cornul" trebuie să continue, dar trebuie legat de componenta educativă
Programul "Laptele şi cornul" trebuie să continue, dar este necesar să fie orientat spre componenta educativă, pentru ca toţi copiii să înţeleagă de ce e important consumul de lapte şi să îl lege de comportamentul alimentar, a declarat, marţi, Victor Olsavsky, şeful Biroului OMS România.
Urmărește
121 afișări
OMS: Programul "Laptele şi cornul" trebuie să continue, dar trebuie legat de componenta educativă (Imagine: Diana Zaharia/Mediafax Foto)
Şeful Biroului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) România a participat la lansarea unui studiu privind programul naţional "Laptele şi cornul", realizat de Centrul Român de Politici Europene (CRPE).
"Deocamdată este important ca programul să continue, dar noi susţinem nevoia de a-l lega de o componentă educativă, pentru ca toţi copiii să înţeleagă de ce consumul de lapte este bun şi să îl lege cumva de posibilul comportament alimentar. Asta e mai important decârt consumul de lapte ca atare, distribuit gratuit prin intermediul structurilor statului. Obiectivul trebuie reorientat dinspre componenta de protecţie socială spre cea educaţională, el trebuie regândit", a spus Olsavsky.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Întrebat dacă laptele primit zilnic de copii la şcoală asigură valoarea nutriţională necesară, şeful OMS a explicat că cei mici nu se pot baza numai pe această porţie de lapte.
"În ţările în care a fost implementat, este văzut în primul rând ca un program educaţional, pentru că, din punctul nostru de vedere, este important să încerci să-i dai de mic un comportament alimentar care să îi asigure o viaţă sănătoasă ulterioară. De aceea, noi ne referim şi la programul «Fructe şi legume în şcoală», dar toate aceste programe trebuie legate de componenta educaţională. De aceea, noi zilele acestea avem o iniţiativă în care am încercat împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cu celelalte ministere să facem o strategie de educaţie pentru nutriţie, care să nu se limiteze strict la un anumit tip de intervenţie, ci să fie mai largă şi legată în primul rând de stil de viaţă sănătos", a mai spus Victor Olsavsky.
Întrebat cu ce ar putea fi înlocuit cornul dat copiilor la şcoală, şeful Biroului OMS a indicat fructele, subliniind că acestea nu trebuie consumate în aceeaşi pauză în care se bea laptele.
Studiul CRPE arată România trebuie să alinieze programul "Laptele şi cornul" la initiaţiva europeană "Laptele în şcoli" şi să elaboreze cât mai repede o strategie naţională pentru că altfel ar putea pierde finanţarea europeană pentru acest program.
În cadrul programului "Laptele şi cornul", sunt distribuite zilnic peste 400 de tone de lapte, respectiv 1/6 din producţia naţională, rezultă din acelaşi studiu.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe