- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.05.2014, 14:12)
- Catalin Lupasteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Omul de afaceri Iosif Armaş, audiat la DNA în dosarul celor patru judecători acuzaţi de mită
Omul de afaceri Iosif Armaş a venit, luni, la sediul central al DNA, pentru a fi audiat în dosarul celor patru judecători de la Tribunalul Bucureşti acuzaţi că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă.
Urmărește
743 afișări
Omul de afaceri Iosif Armaş, audiat la DNA în dosarul celor patru judecători acuzaţi de mită (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Armaş a intrat în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 13.45, însoţit de o persoană care este, cel mai probabil, avocatul său.
Numele omului de afaceri apare în documentele anchetatorilor în legătură cu involvenţa unei firme a sa.
În documente obţinute de MEDIAFAX, procurorii anticorupţie relatează în detaliu modul în care judecătorul sindic Mircea Moldovan de la Tribunal Bucureşti selecta lichidatorii judiciari în cazul dosarelor în care dispunea deschiderea procedurii insolvenţei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Astfel, arată anchetatorii DNA, cu privire la dosarul nr. 43077/3/2007, având ca obiect procedura de insolvenţă a SC Argirom International SA, controlată de Iosif Armaş, la 18 ianuarie 2013, Monica Angela Borza i-a spus magistratului Moldovan că Armaş a desfăşurat o serie de acţiuni contrare Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei.
Judecătorul Moldovan i-a comunicat administratorului judiciar că hotărârea AGA este lovită de nulitate şi a sfătuit-o pe Borza să lanseze o invitaţie de participare adunării creditorilor pentru 22 ianuarie 2013, inclusiv lui Armaş, mai precizează procurorii.
"În contextul în care Borza i-a spus lui Armaş intenţia creditorilor înscrişi în dosarul nr. 43077/3/2007 de a cere convocarea anticipată a acestora, anterior datei de 8 decembrie 2012, acesta din urmă i-a transmis femeii că îi va remite un pachet cu produse alimentare (carne de vită/miel), solicitându-i ca jumătate să-i revină judecătorului Moldovan", se mai arată în documente.
Potrivit unor informaţii vehiculate în 2010, o altă firmă controlată de omul de afaceri Iosif Armaş, Hercules, care administra majoritatea hotelurilor din staţiunea Herculane, se afla atunci în executare silitată.
Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, toţi de la Tribunalul Bucureşti (TB) - Secţia a VII-a civilă, acuzaţi că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, au fost arestaţi preventiv, printr-o decizie luată în 20 mai de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie.
Cei patru au atacat decizia la instanţa supremă, care le-a respins contestaţiile.
Cazul celor patru judecători de la TB arestaţi pentru mită a declanşat "un val" de denunţuri şi autodenunţuri la DNA, au declarat pentru MEDIAFAX, în 23 mai, surse judiciare, potrivit cărora, în ultimele zile, mai mulţi practicieni în insolvenţă şi lichidatori judiciari ar fi sesizat fapte de corupţie
Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.
Magistraţii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a îndeplini sau a nu îndeplini ori a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor, pentru a decide privind modalităţile de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferenţial administratori judiciari, pentru a atribui preferenţial dosare de insolvenţă sau pentru a-şi exercita influenţa pe lângă judecători de la diverse instanţe din Bucureşti şi din ţară, folosind informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător, au arătat procurorii în referatul cu propunerea de arestare.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat la 22 mai, într-un comunicat de presă, că omul de afaceri Dan Grigore Adamescu este urmărit penal pentru două infracţiuni de dare de mită, în dosarul celor patru judecători. Potrivit procurorilor, Adamescu ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, de la Tribunalul Bucureşti, pentru ca aceştia să dispună în dosare de insolvenţă soluţii favorabile unor firme la care omul de afaceri este acţionar.
Dan Adamescu a fost la DNA, pentru a-i fi aduse la cunoştinţă calitatea procesuală de suspect şi acuzaţiile.
Procurorii au făcut percheziţii la locuinţa omului de afaceri şi la firmele deţinute de acesta.
Adamescu deţine, printre altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center şi clubul de fotbal din Liga I Oţelul Galaţi.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe