- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Operaţiunea de descarcerare a victimelor accidentului aviatic s-a încheiat, ancheta continuă
Operaţiunea de descarcerare a victimelor accidentului aviatic de la Tuzla a durat mai multe ore şi s-a încheiat în noaptea de luni spre marţi, în timp ce ancheta la faţa locului pentru a stabili cauzele accidentului va continua.
Operaţiunea de descarcerare a victimelor accidentului aviatic s-a încheiat, ancheta continuă (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, operaţiunea s-a desfăşurat cu maximă atenţie şi s-a încheiat în jurul orei 01.00. După ce au fost scoase dintre rămăşiţele avionului, cele unsprezece persoane care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic au fost transportate la morga Cimitirului Central Constanţa pentru efectuarea necropsiei.
Anchetatorii vor continua şi marţi cercetările la faţa locului pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul aviatic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Conform unor surse din rândul investigatorilor, sunt cercetate două variante care ar fi dus producerea accidentului, una dintre acestea fiind o defecţiune tehnică, iar cea de-a doua o eroare umană, specialiştii inclinând mai degrabă spre cea de-a doua variantă. O versiune oficială legată de cauza accidentului aviatic de la Tuzla va fi prezentată după finalizarea anchetei.
Unsprezece persoane au decedat în urma accidentului aviatic petrecut luni după-amiază pe Aerodromul din Tuzla. Alte trei persoane au fost rănite grav, fiind internate la Spitalul Militar din Capitală. Unul dintre răniţi, care era în comă, având arsuri de gradele trei şi patru şi fractură de femur, a murit, luni noapte, la spital.
La momentul accidentului, în aeronavă erau, în total, 14 persoane. Avionul a avut probleme la decolare, după un zbor de doi kilometri prăbuşindu-se şi luând foc, au declarat reprezentanţi ai Ambulanţei Constanţa.
MApN a precizat într-un comunicat că Nicolae Jianu, comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" din Boboc, se afla la bordul avionului AN-2 prăbuşit, acesta numărându-se printre persoanele care şi-au pierdut viaţa în accident.
În catastrofa aviatică de la Tuzla şi-au pierdut viaţa şapte militari ai Forţelor Navale şi patru militari din Forţele Aeriene.
Potrivit unor surse din cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" de la Boboc, printre cei 11 militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic se numără şi căpitanul Lavinia Guiţă, singura femeie din cadrul unităţii de la Boboc care pilota avionul de tip AN2.
O comisie de investigaţie tehnică, numită prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, cercetează împrejurările producerii catastrofei aviatice.
Avionul de tip Antonov An-2 este cunoscut ca fiind cel mai mare avion de transport biplan. El a intrat în serviciul Forţelor Aeriene Române în anul 1977, iar în prezent este folosit pentru antrenamentul paraşutiştilor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO